Το «Ταζ Αραμπίγια» θα στεγάσει εμπορικά κέντρα με πολλά καταστήματα ειδών γάμου

Χτίζουν στο Ντουμπάι ένα πιστό αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ

Ακούγεται σαν η τελευταία είδηση στην κατηγορία «πεταμένα λεφτά»: στο Ντουμπάι, εκεί που όλα επιτρέπονται αν έχεις χρήματα, θα κτιστεί ένα πιστό αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ, του διάσημου «Μαυσωλείου του Έρωτα» που κοσμεί την πόλη Άγκρα στην Ινδία.

Η εταιρία Falconcity of Wonders σκοπεύει να κατασκευάσει ένα κτιριακό συγκρότημα όμοιο με το Ταζ Μαχάλ, αλλά πολύ μεγαλύτερο, το οποίο θα ονομαστεί «Ταζ Αραμπίγια» και θα στεγάσει εμπορικά κέντρα με πολλά καταστήματα ειδών γάμου, ένα ξενοδοχείο με 300 πολυτελή δωμάτια ενώ θα υπάρχουν και τεράστιοι κήποι. Μέσα στο εμπορικό αυτό σύμπλεγμα κτιρίων, που θα ονομαστεί «Νέα Πόλη του Έρωτα», θα κατασκευαστεί επίσης μια «ρέπλικα» του Πύργου του Αϊφελ, των Πυραμίδων της Γκίζας και του Σινικού Τείχους με προφανή σκοπό να «πιάσει» το ευρωπαϊκό, αραβικό και ασιατικό κοινό, αντίστοιχα.

Η κατασκευή του, που θα κοστίσει περί τα 800 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2014, θα έχει στόχο να προσελκύσει μελλόνυμφους και ζευγάρια, καθότι το αληθινό Ταζ Μαχάλ είναι το πιο γνωστό μνημείο αφιερωμένο στον έρωτα. Χτίστηκε πριν από 350 χρόνια απ’ τον αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν. Ο μονάρχης το έχτισε για να τιμήσει τη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, της Μουμτάζ Μαχάλ, από την οποία πήρε και το όνομα του, ενώ χρειάστηκαν 22 ολόκληρα χρόνια και περισσότεροι από 22.000 εργάτες για να ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Falconcity of Wonders, Σαλίμ αλ-Μούσα, αρκετοί σταρ του Μπόλιγουντ (της ινδικής βιομηχανίας κινηματογράφου) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν το «Ταζ Αραμπίγια» για τα γυρίσματα των ταινιών τους – καθότι στο αυθεντικό είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσεις μια τέτοια άδεια, επειδή το μαυσωλείο αροστατεύεται από την UNESCO ως “μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.