Αντί για γύρη οι μέλλισσες συνέλεγαν… πρώτες ύλες για καραμέλες

Γαλλία: Μέλι σε αποχρώσεις του μπλε...

Εκπληκτοι έμειναν μελισσοπαραγωγοί σε περιοχή της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν είδαν ότι το μέλι που έβγαζαν ήταν σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου.

Ιδιαίτερα θορυβημένοι από το απίστευτο φαινόμενο, αλλά και από το γεγονός ότι το προϊόν τους έμενε απούλητο άρχισαν να παρακολουθούν από την αρχή όλη τη διαδικασία για να δουν τι φταίει που το μέλι είχε αυτό το χρώμα.

Παρακολουθώντας τα σμήνη των μελισσών όταν έβγαιναν για να μαζέψουν τη γύρη ανακάλυψαν ότι αντί να πετούν προς τα άνθη, πήγαιναν σε εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών που βρισκόταν πολύ κοντά στα μελίσσια και έπαιρναν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για να χρωματίσει τις καραμέλες της.

Ετσι οι μέλισσες επέστρεφαν κουβαλώντας πάντα μαζί τους κάποια χρωστική ουσία.

Ο συνεταιρισμός των μελισσοπαραγωγών ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας. Το εργοστάσιο αποφάσισε, τελικά, να καλύπτει τις πρώτες του ύλες προκειμένου να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μέλισσες.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.