Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σαμαράς στη Handelsblatt: «Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει μας περιμένει το χάος»

Οκτώβριος 5th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου μπορεί η χώρα χωρίς τη δόση λέει ο πρωθυπουργός

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/3EC8DE7D2E12A60F50819D3F4FEEEA70.jpgΜε δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση της χώρας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική Handelsblatt, λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται «προ της μεγαλύτερης ίσως πρόκλησής της». Εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει, είπε, «μας περιμένει το χάος», τονίζοντας πως η χώρα είναι μεν έτοιμη να κάνει θυσίες αλλά πρέπει να είναι σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Η κοινωνία, ανέφερε επίσης, απειλείται ως σύνολο από «λαϊκιστές της άκρας Αριστεράς» και από την άνοδο «ενός ακροδεξιού, θα μπορούσε κανείς να πει φασιστικού, νεοναζιστικού κόμματος», παραλληλίζοντας μάλιστα την συγκυρία με εκείνη της Βαϊμάρης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα που δημοσιεύεται την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η κοινωνική συνοχή «κινδυνεύει λόγω της αυξανόμενης ανεργίας όπως στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει «μας περιμένει το χάος». Η πολιτική του, υποστήριξε, βρίσκει συμφωνία ακριβώς επειδή «ο κόσμος γνωρίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας».

Λέγοντας πως δίνει «τη μάχη τη ζωής του», ο πρωθυπουργός επισημαίνει στη γερμανική εφημερίδα πως η χώρα είναι διατεθειμένη να κάνει θυσίες και «να σφίξει τα δόντια, αν και έχουμε χάσει σε πέντε χρόνια το ένα τρίτο του βιοτικού μας επιπέδου», αλλά πρέπει «να καταστεί σαφές πως υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί «φτάνουν μέχρι το κόκαλο», τόνισε, υπογραμμίζοντας πως η χώρα «έχει φτάσει στο όριο του τι μπορεί να ζητήσει από τους πολίτες της».

Όσον αφορά τις σχέσεις με την γερμανική κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε τον «σωστό τόνο» που βρήκε εσχάτως η Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως θεωρεί σημαντικό να επισκεφτεί η καγκελάριος την Ελλάδα.

Πιο επικριτικός, ωστόσο, εμφανίστηκε απέναντι στον Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής του μικρότερου κόμματος στο γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, λέγοντας πως «δεν είναι προφανώς και o καλύτερος σύμμαχός μας».

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου μπορεί η χώρα χωρίς τη δόση

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πέραν του Νοεμβρίου εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

ΔΟΛ

This entry was posted on Παρασκευή, Οκτώβριος 5th, 2012 at 11:42 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply