Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτός που χρειάζεται η Ελλάδα: Αυστραλός στατιστικολόγος “βρήκε” 338 δισ.

5 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

“Βρήκε” 338 δισεκατομμύρια δολάρια από μετοχές και λοιπές συμμετοχές…

Οι Αυστραλοί έγιναν ξαφνικά πλουσιότεροι, καθώς τα στατιστικά ”ανακάλυψαν” 338 δισεκατομμύρια δολάρια από περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν αναγνωρισθεί μέχρι πρότινος.

Η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία κυκλοφόρησε την τελευταία της έκθεση επί των περιουσιακών στοιχείων των νοικοκυριών, στα οποία περιλαμβάνονται μαζικές αναθεωρήσεις προς τα πάνω.

Το σύνολο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων αγγίζουν πλέον τα 3,1 τρισ. δολάρια, με τον κάθε κάτοικο, από τα 22, 6 εκατομμύρια, να ”αξίζει” 14.380 δολάρια.

”Η νέα έκθεση ενσωματώνει νέες εκτιμήσεις για τα νοικοκυριά που κατέχουν μη εισηγμένες μετοχές και λοιπές συμμετοχές σε ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρίες” όπως σημείωσε ο στατιστικολόγος , σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η αξία αυτών των μετοχών άγγιξε το Μάρτιο τα 338 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα των 91 δισ. δολαρίων. ”Η Στατιστική Υπηρεσία έχει ουσιαστικά βρει αυτά τα 325 δισ. δολάρια” δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της CommSec, Craig James.

Το σύνολο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε και περαιτέρω κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους και διαμορφώθηκε στα 3,11 τρισ. σε σύγκριση με τα 76 δισ. της ίδιας περιόδου το προηγούμενο έτος.

Περίπου τα 702 δισ. δολάρια εντοπίστηκαν σε τραπεζικές καταθέσεις. Οι αυστραλιανές τράπεζες έχουν γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές για να μειώσουν την εξάρτηση από την offshore χρηματοδότηση, ενώ οι καταθέτες εμφανίζονται πρόθυμοι να αποταμιεύσουν περισσότερο, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Από το τέλος του 2007 το ποσό των χρημάτων που είναι στις τράπεζες έχει αυξηθεί κατά 60%.

 

news247.gr

 

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου, 2012 at 15:46 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply