Προσδοκά να αποκομίσει από 200 έως 300 εκατ. ευρώ για να βελτιώσει τα οικονομικά της

Η Νokia πουλάει την έδρα της

Τα κεντρικά γραφεία της στο Έσπου της Φινλανδίας ετοιμάζεται να πουλήσει η Nokia. Η πληγείσα από την οικονομική κρίση εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων ψάχνει αγοραστή για την έδρα της – όπου απασχολεί 1800 εργαζόμενους – σε μια αγωνιώδη προσπάθεια εξοικονόμησης ρευστού.

«Εξετάζουμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις για τα μη απαραίτητα στοιχεία της εταιρείας όπως είναι η ακίνητη περιουσία, και αυτό περιλαμβάνει ακόμα την έδρα μας», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της εταιρείας Μάιζα Ταΐμι. Το κτίριο από γυαλί και ατσάλι κοντά στη Βαλτική Θάλασσα αποτιμάται μεταξύ 200 και 300 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες της φινλανδικής εφημερίδα Iltasanomat.

Η Nokia, που το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη με περικοπές θέσεων εργασίας και με λουκέτα σε μονάδες παραγωγής, είχε ενημερώσει τους μετόχους της το καλοκαίρι για την ενδεχόμενη πώληση της ακίνητης περιουσίας της. Έχει μάλιστα στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στα ενδιαφερόμενα μέρη άλλα η πώληση δεν είναι επικείμενη.

Παρά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου Lumia με το λειτουργικό σύστημα Windows, στο οποίο η φινλανδική επιχείρηση είχε εναποθέσει της ελπίδες για αύξηση των εσόδων της, η Nokia δεν κατάφερε να κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς μεταξύ των smartphones. Επιπλέον έχασε και στην κατηγορία των φθηνών τηλεφώνων λόγω του ανταγωνισμού με κινέζους κατασκευαστές όπως είναι η ZTE και Huawei.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.