Περιλαμβανόταν στη λίστα με τους 36 που ελέγχει το ΣΔΟΕ

Απαγχονίστηκε ο πρώην υφυπουργός εσωτερικών του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Τζανής

Απαγχονίστηκε την Πέμπτη το βράδυ, με καλώδιο, στο υπόγειο του σπιτιού του, στο Βόλο, ο πρώην υφυπουργός του ΠαΣοΚ Λεωνίδας Τζανής.

Η αυτοκτονία του κατά κάποιο τρόπο είχε προαναγγελθεί καθώς όπως είχε εμπιστευτεί σε στενό του πρόσωπο: «δεν αντέχω να περάσω για δεύτερη φορά τον διασυρμό».

Ο Λεωνίδας Τζανής είχε κατηγορηθεί σε υπόθεση με «φρουτάκια». Ηξερε ότι διενεργείται σε βάρος του οικονομικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα με τους 36 και ήταν ενήμερος για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

ΔΟΛ

Ποιός ήταν:
Γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας, στις 7.9.1955. Έγγαμος με τη Μαρία Παναγιωτοπούλου. Έχει ένα γιο και μία κόρη. Δικηγόρος.
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
Εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣO.Κ. στις εκλογές του 1993 και του 1996. Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης- Δημόσιας Τάξης- Δικαιοσύνης της Βουλής. Μετέχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στη Μόνιμη Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής. Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη. Μετά την αποχώρηση του κ. Σημίτη αποχώρησε κι εκείνος από την ενεργό πολιτική.
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :
Από το 1986 έως το 1990, ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας Βόλου. Την περίοδο 1987-89, και 1991-93, διετέλεσε υπεύθυνος τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣO.Κ. του νομού Μαγνησίας. Το διάστημα 1990-92 ήταν αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Βόλου και πρόεδρος του Αθλητικού Oργανισμού. Από την 1.1.93 έως την 30.10.93, διετέλεσε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νέας Ιωνίας Βόλου.
ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΙΑΣ :
ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΑΝΑΔΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ :
Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης – Αντιπρόεδρος
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας
ΣΠΟΥΔΕΣ :
Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης.
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ :
Αγγλική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.