Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπ. Οικονομικών: Καμία επαφή με τους ομογενείς για τα 600 δισ. ευρώ

4 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οργισμένη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους ομογενείς που ισχυρίζονται ότι θα εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας…

Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το “θόρυβο” που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για την “κίνηση” E.N.D.

Πρόκειται για ομάδα ομογενών, που ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεντρώσει 600 δισ. ευρώ ώστε να εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, καμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.

Μάλιστα καταφέρθηκε και εναντίον όσων διακινούν τέτοια σενάρια παίζοντας με τον πόνο του ελληνικού λαού.

“Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί”.

Μάλιστα, το υπουργείο κάλεσε τους “χρυσοθήρες” να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητας, την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση.

Τζον Κατσιματίδης: “Πρόκειται για απάτη”

Διαψεύδει, κατηγορηματικά, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

Στο μεταξύ, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους. Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Φορμπς, όπου οι πλούσιοι του πλανήτη καταγράφονται και κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, τόνισε ότι “πρόκειται για απάτη”.

news247.gr

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου, 2012 at 18:24 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply