Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

To σουπλά της ισορροπημένης διατροφής

3 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://www.myhnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/Soupla1.jpgΠόσο κρέας πρέπει να σερβίρω στο πιάτο μου; Πόσα αμυλούχα και πόσα λαχανικά; Το medNutrition έρχεται να λύσει τον…γρίφο του ισορροπημένου πιάτου, παρουσιάζοντας ένα σουπλά που διδάσκει τον καταναλωτή να τρώει τις σωστές ποσότητες από κάθε κατηγορία τροφίμου.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι το «κλειδί» για να πετύχει μια προσπάθεια απώλειας βάρους, αλλά και για να μάθουμε να τρώμε σωστά και ισορροπημένα, είναι ο έλεγχος των μερίδων. Το σουπλά του medNutrition θα σας δείξει τον τρόπο, ώστε να αποφύγετε τις “παγίδες” και τα λάθη.

Η χρήση του σουπλά είναι τόσο εύκολη, που μπορεί να τη μάθει ακόμη και ένα παιδάκι του νηπιαγωγείου: το μισό πιάτο (πράσινο) γεμίζει με λαχανικά, το 1/4 (καφέ) με αμυλούχες τροφές και το εναπομείναν τέταρτο (κόκκινο) με πηγές πρωτεΐνης. Το κεντρικό κυκλάκι (πορτοκαλί) είναι ο χώρος για τα λιπαρά.

Και δεν σταματά σε αυτό! Στη δεξιά πλευρά του σουπλά θα βρείτε 9 έξυπνες συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να ξαναβρείτε το μέτρο στη μερίδα σας, χωρίς να πεινάσετε.

http://www.myhnews.gr/wp-content/uploads/2012/10/Soupla1.jpg

Ένα είναι βέβαιο, ότι το σουπλά της υγιεινής διατροφής ανάβει «πράσινο φως» στην υγεία σας! Βάλτε το απλά στο τραπέζι σας. Σύντομα, τόσο το μάτι, όσο και το στομάχι σας θα «εκπαιδευτούν» κατάλληλα και ο «κανόνας» της ισορροπημένης διατροφής θα γίνει κομμάτι της ζωής σας και θα σας ακολουθεί παντού, ακόμη κι αν βρίσκεστε έξω από το σπίτι.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας «Μερίδες: Το μέγεθος… μετράει/ 2010-2012» που «τρέχει» το ελληνικό και κυπριακό portal διατροφής medNutrition.

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, 2012 at 19:19 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply