Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

1.200 χιλιόμετρα με ποδήλατο για την Αρχαία Μακεδονία…

Οκτώβριος 3rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τα πάντα είναι δρόμος…

http://4.bp.blogspot.com/-lfuqqxNYq8A/UCkhifDp4pI/AAAAAAAABnA/NPsZWrWnu2Q/s1600/DSC04841.JPG Ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας, ότι, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ο ελληνικός λαός μπορεί να τα καταφέρει εφόσον είναι ενωμένος, μεταφέρει από χθες Τρίτη με το ποδήλατό του ο Σπύρος Καρατζούλης από τη Φλώρινα.
Ο Σπύρος ξεκίνησε το ποδηλατικό του οδοιπορικό από την πόλη της Φλώρινας, στα χνάρια της Αρχαίας Μακεδονίας. Το εγχείρημά του είναι πολύ ενδιαφέρον και το περιγράφει ο ίδιος :

Την Τρίτη 2/10, ξεκινώ το ποδηλατικό μου οδοιπορικό από την πόλη της Φλώρινας, στα χνάρια της Αρχαίας Μακεδονίας. Αυτό το ταξίδι αποτελεί τη δική μου αντίδραση, απέναντι στη θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά.

Η πορεία που διάλεξα είναι συμβολική. O Φίλιππος Β’, ένωσε την Μακεδονία και ισχυροποίησε την Ελλάδα. Αν και εμείς ενωθούμε σαν λαός, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα.

Θα καλύψω 1.200 χιλιόμετρα μέσα σε 10 ημέρες και θα επισκεφτώ 23 πόλεις, οι οποίες αποτελούσαν τμήμα του Μακεδονικού Βασιλείου, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Οι πόλεις που θα επισκεφθώ είναι οι εξής: Βεύη, Κέλλη, Σκύδρα, Μιέζα, Νάουσα, Πέλλα, Κρηστώνη, Λητή, Τερπνή, Σέρρες, Φίλιπποι, Καβάλα, Αμφίπολη, Όλυνθος, Ποτίδαια, Σίνδος, Χαλάστρα, Βεργίνα, Διόν, Σέρβια, Αιανή, Άργος Ορεστικό, Καστοριά.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσω είναι η εξής:
1. Τρίτη 2/10 Φλώρινα -Έδεσσα-Νάουσα-Σκύδρα(Δ)
2. Τετάρτη 3/10 Σκύδρα-Πέλλα-Κιλκίς-Κρηστώνη -Ωραιόκαστρο(Δ)
3. Πέμπτη 4/10 Ωραιόκαστρο-Λητή-Νιγρίτα-Σέρρες(Δ)
4. Παρασκευή 5/10 Σέρρες-Δράμα-Φίλλιποι-Καβάλα-Νέα Πέραμος (Δ)
5. Σάββατο 6/10 Νέα Πέραμος-Αμφίπολη-Απολλωνία-Πολύγυρος (Δ)
6. Κυριακή 7/10 Πολύγυρος-Όλυνθος-Ποτίδαια-Νέα Μουδανιά-Θεσσαλονίκη (Δ)
7. Δευτέρα 8/10 Θεσσαλονίκη-Σίνδος-Χαλάστρα-Βεργίνα-Κατερίνη (Δ)
8. Τρίτη 9/10 Κατερίνη-Διόν-Ριζώματα-Δάσκιο-Βελβεντός-Σέρβια (Δ)
9. Τετάρτη 10/10 Σέρβια-Αιανή-Κοζάνη-Πτολεμαίδα-Άργος Ορεστικό (Δ)
10. Πέμπτη 11/10 Άργος Ορεστικό-Καστοριά-Πισοδέρι-Φλώρινα

Αν και θα ποδηλατώ χωρίς συνοδεία, σκοπός μου είναι να συναντήσω και να ποδηλατήσω παρέα με ανθρώπους που έχουμε τους ίδιους προβληματισμούς.
Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν σε αυτήν την ποδηλατική δράση και την υποστήριξαν.

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 3rd, 2012 at 09:07 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΦΛΩΡΙΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply