Εξαφάνισαν  γυναίκες από κατάλογο IKEA

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση υπευθύνων του ομίλου ΙΚΕΑ στη Σαουδική Αραβία να “εξαφανίσουν” τις γυναίκες απο τον τελευταίο κατάλογο της εταιρείας.

Στον εν λόγω κατάλογο οι φωτογραφίες προϊόντων ήταν ακριβώς οι ίδιες με εκείνες στους καταλόγους που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες, αλλά είχαν αφαιρεθεί επιμελώς οι γυναίκες. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στη Σουηδία όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΙΚΕΑ, με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας να δηλώνει ότι “δεν μπορείς να αφαιρέσεις τις γυναίκες από την πραγματικότητα με το photoshop”.

Σύμφωνα με το ΜEGA, το περιστατικό προκάλεσε επιπλέον ερωτηματικά για την ικανότητα της αλυσίδας επίπλων να διατηρήσει ανέπαφη την κουλτούρα της, καθώς επεκτείνεται διεθνώς. H ΙΚΕΑ από την πλευρά της εξέφρασε μεταμέλεια για το συμβάν, και όπως είπε θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται οι ετήσιοι κατάλογοί της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.