Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Εξαφάνισαν” γυναίκες από κατάλογο IKEA

3 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

 Εξαφάνισαν  γυναίκες από κατάλογο IKEA

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση υπευθύνων του ομίλου ΙΚΕΑ στη Σαουδική Αραβία να “εξαφανίσουν” τις γυναίκες απο τον τελευταίο κατάλογο της εταιρείας.

Στον εν λόγω κατάλογο οι φωτογραφίες προϊόντων ήταν ακριβώς οι ίδιες με εκείνες στους καταλόγους που κυκλοφορούν σε άλλες χώρες, αλλά είχαν αφαιρεθεί επιμελώς οι γυναίκες. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στη Σουηδία όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΙΚΕΑ, με τον υπουργό Εμπορίου της χώρας να δηλώνει ότι “δεν μπορείς να αφαιρέσεις τις γυναίκες από την πραγματικότητα με το photoshop”.

Σύμφωνα με το ΜEGA, το περιστατικό προκάλεσε επιπλέον ερωτηματικά για την ικανότητα της αλυσίδας επίπλων να διατηρήσει ανέπαφη την κουλτούρα της, καθώς επεκτείνεται διεθνώς. H ΙΚΕΑ από την πλευρά της εξέφρασε μεταμέλεια για το συμβάν, και όπως είπε θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται οι ετήσιοι κατάλογοί της.

This entry was posted on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, 2012 at 17:08 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply