Στο επιτελείο του εκτιμούν ότι «έσβησαν οι καταγγελίες» εις βάρος του

http://img.protothema.gr/08C5667B1E0D71808751C6ADB9D17ADC.jpg«Ο Μεϊμαράκης είναι παρών, υπήρχε και θα υπάρχει ως πρόεδρος της Βουλής». Mε αυτή την φράση συνομιλητές του Προέδρου της Βουλής επιβεβαιώνουν στο protothema.gr πως οι σχέσεις του κ. Μεϊμαράκη με το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε αρμονία έπειτα από τις εξελίξεις στην υπόθεση «Καρούζος Gate».

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μεϊμαράκης αίρει τη μερική αναστολή των καθηκόντων του, καθώς εκτιμά ότι τα γεγονότα τον δικαιώνουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, το Μαξίμου είχε ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς των συνεργατών του Προέδρου, να προεδρεύσει και πάλι στην Ολομέλεια κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας γα τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών την Τρίτη το βράδυ, χωρίς να εκφράσει αντίρρηση .

Όμως, ο κ. Μεϊμαράκης προτίμησε να σηματοδοτήσει την επάνοδό του σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις, με πιθανότερη την Διάσκεψη των Προέδρων την ερχόμενη Πέμπτη. Επιπροσθέτως, συνομιλητές του Προέδρου αναφέρουν στο protothema.gr πως «εμφανίζεται πλέον ιδιαίτερα ανακουφισμένος, κυρίως μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ, που τον δικαιώνει απόλυτα», ενώ προσθέτουν ότι «ήδη τα δημοσιεύματα και ο κ. Χατζηνικολάου έχουν αποσύρει τις κατηγορίες περί μιζών και τα βέλη περιορίζονται στο ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με τις κουμπαριές του».

Τονίζουν δε ότι «δεν πρόκειται να απαντήσει στη σαπουνόπερα και τις ύβρεις» που ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την επιλογή του να κάνει κουμπάρο του τον κ. Γιάννη Καρούζο.

Πέραν αυτών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «τόσο ο πρόεδρος όσο και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον αναρωτιούνται για τα κίνητρα του δημοσιεύματος και κυρίως για την χρονική στιγμή που επέλεξαν να το κάνουν».

Πάντως, τονίζουν ότι «είναι η πρώτη φορά που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έσβησαν οι καταγγελίες ενώ συνήθως σε αντίστοιχες περιπτώσεις φουντώνουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.