Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Οκτώβριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ειδικό ερωτηματολόγιο από το υπ. Παιδείας – προχωράει η διαδικασία στα πειραματικά σχολεία

Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Με τη συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου ξεκινάει από το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Το ερωτηματολόγιο έχει ήδη ολοκληρωθεί από το υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου περιμένει και τις απαντήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Το κλειδί στην  σχετική διαδικασία  αποτελεί το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που έχει ορίσει ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να καταθέσει προτάσεις για τον τρόπο που θα γίνει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το αν αυτή θα συνδεθεί με την επαγγελματική εξέλιξη τους.

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «για τη θεσμοθέτηση του καλύτερου δυνατού πλαισίου αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες τόσο οι γνώμες όσο και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών».

Γι΄ αυτόν τον λόγο καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να καταθέσει τις απόψεις της και να συνεισφέρει ενεργά, απαντώντας στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο.

Όπως έγινε γνωστό:

– Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη.

– Προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, είναι αναγκαίο να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο σύνολό τους.

– Το ερωτηματολόγιο συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή και την αποστολή του.

– Η περίοδος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου ξεκινά την Τρίτη, 02.10.2012, ώρα 00.00 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 09.10.2012, ώρα 23.59.

Πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Με τη διδακτική προϋπηρεσία πρώτη στα κριτήρια επιλογής αλλά και τις σπουδές να «προσφέρουν» σημαντικό αριθμό μορίων, προχωράει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών αλλά και στελεχών στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία, που προηγείται του προεδρικού διατάγματος της αξιολόγησης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο υφυπουργός Παιδείας κ. Θ. Παπαθεοδώρου υπέγραψε απόφαση στην οποία αναφέρονται όλα τα κριτήρια για την επιλογή των εκπαιδευτικών αλλά και των διευθυντών των πειραματικών σχολείων, στα οποία στο σύνολο 100 μορίων, μέχρι 31 μόρια έχουν η κατάρτιση και το επιστημονικό έργο του κάθε υποψηφίου, μέχρι 44 μόρια η διδακτική εμπειρία και προϋπηρεσία και μέχρι 25 μόρια η συνέντευξη.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 2nd, 2012 at 12:14 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply