Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βγήκαν … καραμπίνες στο Παρανέστι Δράμας για το κέντρο κράτησης μεταναστών

Οκτώβριος 2nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ακόμα και καραμπίνες βγήκαν στα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Κέντρο Κράτησης Παράνομων Μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας. Μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης» που σύμφωνα με την Αστυνομία πρόσκειται στον ακροδεξιό χώρο, από τη Δράμα και γειτονικές περιοχές περίπου 50 άτομα, συγκεντρώθηκαν έξω από το κέντρο και διαμαρτυρήθηκαν για τη λειτουργία πριν από μια εβδομάδα. Ήδη εκεί μεταφέρθηκαν από τις αστυνομικές σχολές της Ξάνθης περίπου 150 παράνομοι μετανάστες. Κάποιοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να μπουν μέσα στο κέντρο. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών και τους απώθησε.

Μετά το τέλος πορείας διαμαρτυρίας, κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας βρέθηκαν μπροστά σε άντρες των ΜΑΤ, που από νωρίς είχαν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου και δυο παράλληλους δρόμους περιμετρικά του στρατοπέδου. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και εισήλθαν στο εσωτερικό του στρατοπέδου. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρήψη δακρυγόνων και ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους.

Κατά τις συμπλοκές έπεσαν πέτρες από τις οποίες τραυματίστηκε στο κεφάλι ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ενώ από τη ρήψη χημικών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δυο παιδιά που βρίσκονταν σε κατοικία πλησίον του στρατοπέδου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο πατέρας των δυο παιδιών βλέποντας την κατάσταση άρχισε να πυροβολεί στον αέρα με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μέλη της Πατριωτικής Ένωση Δράμας βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου αναμένοντας την παρουσία μελών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών από την Καβάλα.

Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιόγλου, αναμένεται σήμερα το πρωί  να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

www.antinews.gr

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 2nd, 2012 at 11:38 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply