Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

SATO: αίτηση στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα…

1 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Λύγισε από τη μεγάλη πτώση του τζίρου στα επίπλα γραφείου και οικιακής χρήσης

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τη SATO

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 υπέβαλε η βιομηχανία επίπλων γραφείου και οικιακής χρήσης SATO η οποία θα εκδικασθεί στις 31 Ιανουαρίου 2013.

«Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Εταιρείας με στόχο την εξοικονόμηση ρευστότητας και την υλοποίηση του αναπτυξιακού της προγράμματος, στο πλαίσιο της δυσμενούς κατάστασης, την οποία διανύει η ελληνική οικονομία», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία το πρώτο εξάμηνο του 2012 υπέστη καθαρή ζημία 7,5 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού κατά 45,9 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο τζίρος υποχώρησε κατά 61% στα 5,1 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές: «αυτές οι συνθήκες, σε συνδυασμό με την μη ικανοποίηση ορισμένων χρηματοοικονομικών όρων συναφθέντων ομολογιακών δανείων όπως αναφέρεται στην σημείωση 9 των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της».

Η εταιρεία εκπονεί επιχειρηματικό πλάνο 5ετίας και βρίσκεται σε κύκλο συναντήσεων με το σύνολο των συνεργαζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με σκοπό την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των δανειακών της συμβάσεων και την περαιτέρω χρηματοδότηση της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1964, ανήκει στην οικογένεια Θεοδωρίδη και έχει παραγωγική δραστηριότητα (μονάδα στη Θεσσαλονίκη) αλλά και εμπορική δραστηριότητα. Απασχολεί περίπου 180 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Icap για τον κλάδο επίλων οικιακής χρήσης, προκύπτει ότι η αγορά υποχώρησε 18% το 2011 και τη διετία 2012 – 2013 εκτιμάται ότι η μέση ετήσια πτώση θα αγγίξει το 20%.

Το 2011 το 50,6% της αγοράς καλύφθηκε από εισαγωγές όταν το 2000 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 16,5%.

Κώτσης Βασίλης

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, 2012 at 21:02 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply