Νησι του Πασχα: Κρυβει ενα ενοχο μυστικο τελικα η προκειται για... φημες;
Το Νησί του Πάσχα όταν τα ακούει κάποιος γεννά μάλλον ευχάριστες εικόνες καθώς κάνει το μυαλό τρέχει κατευθείαν σε ευχάριστες εικόνες λόγω της αντίστοιχης χριστιανικής εορτής! Η πραγματικότητα όμως έρχεται να τα ανατρέψει όλα…

Το Νησί του Πάσχα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, δεν είναι γνωστό για ειδυλλιακά τοπία, παραλίες και πολυτελή resorts! Αντίθετα, αποτελούν ένα αιώνιο μυστήριο… Παράξενες μορφές που παραπέμπουν σε ανθρώπινα όντα ή και… όχι είναι διασκορπισμένες σε όλη την έκταση του και ο λόγος της ύπαρξης τους εξακολουθεί να παραμένει αδιευκρίνιστος. Η ονομασία τους είναι moai και το ύψος τους αγγίζει τα 9 μέτρα!

Γιατί κοιτούν όμως μονίμως προς τη θάλασσα; Κρύβουν κάποιο ένοχο μυστικό ή πρόκειται για τυχαίο γεγονός; Πώς κατάφερε η φυλή των Nui, που εξαφανίστηκε σχεδόν πριν από έναν αιώνα, να τα μετακινήσει σε όλο το νησί και μερικές φορές σε απόσταση 14 μιλίων, από το ηφαιστειακό λατομείο, όπου λαξεύτηκαν; Ο μύθος θέλει την φυλή να θυσιάζει τον πολιτισμό της  στο βωμό των μεγαλύτερων και καλύτερων και πιο τέλειων γλυπτών που έφτιαξαν ποτέ! Η αλήθεια χάθηκε πριν από ένα αιώνα που εξαφανίστηκε και η φυλή!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κείμενο: Ανθή Παρασκευοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.