Ο Καρούζος δικαιώνει τον Λιβανό!

Απόρρητο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που βρίσκεται πλέον και στα χέρια των δικαστικών αρχών, αποκαλύπτει το χρονικό της μεγάλης υπόθεσης φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη έχει οδηγήσει σε επιβολή προστίμων σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Εχει γίνει μάλιστα διακανονισμός και ήδη έχουν αρχίσει να πληρώνονται.

Οπως προκύπτει από τον φάκελο του ΣΔΟΕ, ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος έχει υπογράψει ενώπιον συμβολαιογράφου πράξη-κατάθεση με την οποία ισχυρίζεται ότι ο Ιωσήφ Λιβανός λέει την αλήθεια! Η υπόθεση, που στοχοποιεί τρεις πρώην υπουργούς (Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη), ερευνάται ακόμη τόσο από το ΣΔΟΕ όσο και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ευγενία Κυβέλου. Ολο το χρονικό έρευνας της υπόθεσης απ’ όλες τις Αρχές έχει ως εξής:

26.4.2010. Ο επιχειρηματίας Λιβανός καταθέτει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εναντίον του επιχειρηματία Καρούζου, της συζύγου του και παντός άλλου υπευθύνου.

28.11.2010. Η εισαγγελέας Παπανδρέου διαβιβάζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (ΣΔΟΕ) τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Λιβανού και διατάσσει προκαταρκτική εξέταση.

30.5.2011. Ο Λιβανός πηγαίνει εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και καταθέτει συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά. Αναφέρεται και στους τρεις πρώην υπουργούς.

26.6.2011. Η εισαγγελέας Παπανδρέου διαβιβάζει στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ τη συμπληρωματική αναφορά για να συσχετιστεί με την προηγούμενη μηνυτήρια.

25.7.2011. Ο Γ. Ζωγραφάκης διαβιβάζει ενημερωτική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον οικονομικό εισαγγελέα για την υπόθεση.

9.9.2011. Ο οικονομικός εισαγγελέας διαβιβάζει την επιστολή Ζωγραφάκη στην Περιφερειακή Διεύθυνση με παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλλει ο Ζωγραφάκης.

19.3.2012. Ο Ζωγραφάκης δίνει κατάθεση στο ΣΔΟΕ (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής).

26.3.2012. Ο Λιβανός δίνει κατάθεση στο ΣΔΟΕ.

30.3.2012. Το ΣΔΟΕ ενημερώνει την κυρία Παπανδρέου για τις καταθέσεις που έχει λάβει και ζητεί οδηγίες για περαιτέρω ενέργειες.

10.9.2012. Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ (Διώτης και Φάκος) ενημερώνουν προφορικά την κυρία Παπανδρέου για τους τρεις και ρωτάνε για περαιτέρω ενέργειες. Η απάντηση είναι ότι με αυτούς ασχολείται η Εισαγγελία.

Ο επιχειρηματίας Καρούζος ενώπιον συμβολαιογράφου υπέγραψε πράξη-κατάθεση με την οποία δέχεται ότι όσα ισχυρίζεται ο Λιβανός είναι αλήθεια. Αυτό τουλάχιστον κατέθεσε στο ΣΔΟΕ.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου διαβιβάζονται τρεις εκθέσεις του ΣΔΟΕ με τις οποίες επιδικάζεται πρόστιμο για φοροδιαφυγή 31.441.000 ευρώ.

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.