Φήμες για θάνατο Σκοπιανού στη Θεσσαλονίκη μετά από ξυλοδαρμό

“Για ανύπαρκτο περιστατικό και αποκύημα νοσηρής φαντασίας”, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας ερωτηθείς, μετά από δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της ΠΓΔΜ, σχετικά με αναφορές σκοπιανών ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ένα άτομο που αυτοπροσδιοριζόταν ως «Μακεδόνας» στη Θεσσαλονίκη, πέθανε μετά από υποτιθέμενο ξυλοδαρμό από μέλη της Χρυσής Αυγής.

“Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει συμβεί. Είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας. Καλούμε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να είναι πολύ πιο προσεκτική και να μην αφήνει περιθώρια για να καλλιεργείται η τεχνητή όξυνση και ο εθνικισμός”, δήλωσε ο κ. Δελαβέκουρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ, σχολιάζοντας τις αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων ότι “ο Αλεξάντερ Σαμαρτζίεφ υπέκυψε χθές στα τραύματά του, αφού ξυλοκοπήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής”, δήλωσε ότι δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.

“Είμαστε αηδιασμένοι από όσα ακούσαμε από πληροφορίες που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών”, ανέφερε.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όλους στην ΠΓΔΜ να προσεγγίσουν με υπευθυνότητα τις πληροφορίες και το όλο θέμα, επειδή είναι ευαίσθητο.

“Τη στιγμή που θα υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση και επίσημη στάση για όλες αυτές τις πληροφορίες, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει σε σχέση με όλες τις πληροφορίες και τις πτυχές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας”, πρόσθεσε ο κ.Γκιοργκίεφ.

Πώς μια ανάρτηση έγινε “είδηση”

Πριν από λίγο ΜΜΕ των Σκοπίων μετέδωσαν ότι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σημειώνουν ότι δεν διαθέτουν καμία πληροφορία για την ύπαρξη τέτοιου συμβάντος στην Ελλάδα.

Η ψευδής, όπως αποδεικνύεται, αυτή πληροφορία κυκλοφόρησε στα Σκόπια το βράδυ του Σαββάτου και μεταδόθηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ με δραματικές αναφορές (ακόμη και από το κρατικό κανάλι), χωρίς προηγουμένως να υπάρξει διασταύρωση της.

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων βασίστηκαν σε ανάρτηση που έκανε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο εξάδελφος του υποτιθέμενου θύματος και την “πληροφορία” αυτή «επιβεβαίωσε» εκπρόσωπος περιθωριακής εθνικιστιτικής οργάνωσης στην ΠΓΔΜ.

Τελικά, μετά τον πρωτοφανή θόρυβο που προκλήθηκε, ΜΜΕ των Σκοπίων μετέδωσαν πριν από λίγο ότι κατά πάσα πιθανότητα η πληροφορία περί νεκρού στη Θεσσαλονίκη είναι “ψευδής”.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.