Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τέλος στα ψεύτικα like βάζει πλέον το Facebook

Οκτώβριος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το Facebook άρχισε να αφαιρεί από τις σελίδες του, και ειδικότερα της πλέον αγαπημένες, τα like που είναι προϊόν ψεύτικων χρηστών που έχουν δημιουργηθεί για να «φουσκώσουν» τη δημοφιλία τους, δείχνουν στοιχεία εταιρείας ερευνών. Ήδη, σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα, κάποιες σελίδες καλλιτεχνών, όπως της Rihanna και της Lady Gaga έχουν δεκάδες χιλιάδες like λιγότερα από την προηγούμενη μέρα.

Πάντως υπολογίζεται ότι θα αφαιρεθούν λιγότερο από 1% των like. Πρόσφατα το Facebook είχε παραδεχτεί ότι το 8,7% των χρηστών που είναι περίπου 950 εκατομμύρια είναι ψεύτικοι, δημιουργημένοι από σπάμερ. «Τα like που προέρχονται από κάποιον που δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για να συνδεθεί με τη σελίδα δεν ωφελούν κανένα», εξηγούσε.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι είναι πολύ εύκολο να αλλοιωθεί το σύστημα και να καταγραφούν στα like από ψεύτικους χρήστες (δήθεν πρόσωπα ή δήθεν εταιρείες) με χώρες προέλευσης την Αίγυπτο ή την Ινδία.

pathfinder

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 1st, 2012 at 12:39 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply