Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι εναλλακτικές χρήσεις του ασετόν

Οκτώβριος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο φαντάζεστε

http://www.newsbeast.gr/files/temp/9D88597B9D5BB3FED663EE47A2A8AA93.jpgΌλες γνωρίζετε πως το ασετόν χρησιμοποιείται για να ξεβάψετε τα νύχια σας ή γενικότερα για να απομακρύνετε το βερνίκι από διάφορες επιφάνειες. Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι χρήσεις του…

Δείτε μια λίστα με 5 διαφορετικές χρήσεις του:

1. Το ασετόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε τελείως την κόλλα ενός αυτοκόλλητου από μια επιφάνεια ή ένα αντικείμενο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αρχικά να αφαιρέσετε το αυτοκόλλητο και στη συνέχεια να πάρετε ένα βαμβάκι με ασετόν και να τρίψετε την επιφάνεια. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε κάθε υπόλειμμα κόλλας που έχει μείνει.

2. Η πορσελάνη με το πέρασμα του χρόνου χάνει τη λάμψη της από τις κούπες σας, αφήνοντας σημάδια από τον καφέ ή το τσάι που πίνετε. Μην ανησυχείτε όμως, δεν χρειάζεται να τις πετάξετε. Πάρτε απλά μια μπατονέτα με ασετόν και αφαιρέστε τα επίμονα σημάδια. Τέλος, πλύνετε τες πολύ καλά με νερό και σαπούνι. (Προσοχή όμως, καλύτερα να μην το δοκιμάσετε πάνω σε τυχόν σχέδια της κούπας, διότι μπορεί να σβήσουν)

3. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να προσπαθείτε να κολλήσετε κάτι με κόλλα στιγμής και να κολλάτε και τα δάχτυλα σας ή σε λάθος σημείο το αντικείμενο που θέλετε να διορθώσετε. Μην ανησυχείτε, το ασετόν μπορεί να αφαιρέσει την κόλλα ως δια μαγείας.

4. Όπως γνωρίζετε τα πληκτρολόγια πολύ συχνά λερώνονται από σκόνη που δεν φεύγει και από άλλους λεκέδες Για να τα καθαρίσετε πάρτε μια μπατονέτα με ασετόν και περάστε τα – Θα δείτε πως με λίγη προσεκτική δουλειά το πληκτρολόγιο σας θα είναι σαν καινούργιο.

5. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασετόν για να αφαιρέσετε πατημασιές από πάτωμα στρωμένο με βινύλιο, στο οποίο φαίνονται πολύ τα σημάδια από πατημασιές. Πάρτε λοιπόν ένα χαρτί κουζίνας και βάλτε λίγο ασετόν. Στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια που έχει λερωθεί και… αντίο σημάδια.

 

beautetinkyriaki

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 1st, 2012 at 14:53 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply