Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Μήνυμα του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέοντα Κοψαχείλη για την Παγκόσμια ημέρα τιμής στην τρίτη ηλικία

Οκτώβριος 1st, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τιμούμε σήμερα την τρίτη ηλικία, πολλοί από εμάς τους γονείς μας και άλλοι τους παππούδες μας. Τιμούμε την προσφορά των ανθρώπων που μεγάλωσαν τις νέες γενιές, που έδωσαν με γενναιότητα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, το δικό τους αγώνα για τη ζωή καιτην πρόοδο και τον κέρδισαν.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αποτελούν σημαντικότατο και πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας και η σημερινή μέρα μας το υπενθυμίζει, αλλά αυτό φυσικά δεν αρκεί. Μία ημέρα τιμής δεν είναι αρκετή για τους ανθρώπους που μας διδάσκουν καθημερινά την υπερηφάνεια και με τη ζωή τους απέδειξαν ότιη κάθε γενιά μπορεί και πρέπει να χτίζει ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Μέσα από πολέμους, θυσίες, κόπους και τεράστιες δυσκολίες στάθηκαν όρθιοι. Αυτά είναι τα μαθήματα ζωής που μας χαρίζει η τρίτη ηλικία, οι δικοί μας άνθρωποι.

Όλοι μας, οφείλουμε να τους σεβόμαστε και να τους τιμούμε κάθε μέρα, κάθε στιγμή και η πολιτεία μέσα από μία πάγια μέριμνα και μέσω κοινωνικών πολιτικών να διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο ποιότητας ζωής για όλους τους ηλικιωμένους.

Κανείς μας δεν πρέπει να ξεχνά ότι, ο σεβασμός και η φροντίδα που προσφέρει μία κοινωνία σε όλα τα ηλικιωμένα μέλη της, αποτελούν πραγματικό δείγμα του πολιτισμού της.

Για τους αγώνες που δώσατε, για όλα όσα μας προσφέρατε και για την υπερηφάνεια που μας διδάσκετε, σας Ευχαριστούμε.

Να είστε όλοι καλά

 

Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, Οκτώβριος 1st, 2012 at 16:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply