Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“Κάποιες χώρες θα εγκαταλείψουν” …

1 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

 Κάποιες χώρες θα εγκαταλείψουν

Την άποψη ότι η Ευρωζώνη δεν μπορεί να επιβιώσει υπό την παρούσα μορφή της και μία ή περισσότερες χώρες θα την εγκαταλείψουν εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Markiza TV.

“Θα έρθει ο καιρός που ορισμένες χώρες δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό δημοσιονομικής εξυγίανσης και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μία, ίσως δύο χώρες, δεν θα παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ”, είπε ο Φίτσο.

Πρόσθεσε ότι “εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος” της χώρας από την Ευρωζώνη” και εξήγησε ότι μια “ανεξέλεγκτη έξοδος” θα προκαλούσε ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

“Επί του παρόντος, πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ζητώντας νέες εξαιρέσεις και περισσότερο χρόνο”, συμπλήρωσε.

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, 2012 at 18:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply