Αγνοείται…

Αγνοείται…Σε ακόμη ένα ματς –το έκτο συνεχόμενο- ο Παναθηναϊκός έμεινε μακριά από τη νίκη, έννοια που μοιάζει να κινδυνεύει με… εξαφάνιση για τους «πράσινους» που ήρθαν 0-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Εκτός από το «τρίποντο», αγνοείται και η ελπίδα στο «τριφύλλι» που βυθίστηκε στην 11η θέση του πρωταθλήματος… Για πέναλτι του Φούλοπ στον Χριστοδουλόπουλο φωνάζουν οι γηπεδούχοι, αποδοκιμασίες από τον κόσμο.

Με δέκα παίκτες τελείωσαν οι Αρκάδες λόγω αποβολής του Τσαμπούρη στο 80’.

Καλύτεροι για τον Παναθηναϊκό οι Καρνέζης και Πίντο, θετικός ο Τριανταφυλλόπουλος, γεγονός που κάτι δείχνει, αφού όταν διακριθέντες είναι ο τερματοφύλακας και οι κεντρικοί αμυντικοί, δεν μπορείς να ψάχνεις για δικαιολογίες.

Πήρε αυτό που ήθελε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που έψαξε στις αντεπιθέσεις με τους Περόνε και Ράγιος το γκολ, αλλά σκόνταψε στον γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Η φάση του 10ου λεπτού, όταν ο Χριστοδουλόπουλος διαμαρτύρεται πως τον ανατρέπει ο Φούλοπ και ζητά πέναλτι, σίγουρα θα συζητηθεί –τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί πλάνο που να δείξει πέρα κάθε αμφιβολίας τι ακριβώς έγινε. Από όσα είδαμε, φαίνεται πως ο τερματοφύλακας του Αστέρα βρίσκει το πόδι του Λάζαρου, ο οποίος αναμφίβολα πλήρωσε την απόφασή του να πέσει ετεροχρονισμένα, κάτι που αν συνέβαινε άμεσα θα μεταφραζόταν σε εσχάτη των ποινών και αποβολή… Όμως, πριν από αυτή και κυρίως μετά υπήρξε πολύς χρόνος, ικανός να διορθώσει οποιαδήποτε… ανορθογραφία. Ειδικά όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδειξαν να το καταλαβαίνουν και για ένα τέταρτο μετά από το περιστατικό επέτρεψαν στους Αρκάδες να πάρουν τα ηνία και για ένα δεκάλεπτο να δημιουργήσουν δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Καρνέζη, κυρίως με τον ιδιαίτερα κινητικό Ράγιος αλλά και τους Περόνε, Τσαμπούρη.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να συνέρχονται μετά το 25’, όταν σε μια φάση με πρωταγωνιστές τους ίδιους όπως εκείνης του 10’, δηλαδή τους Κουΐνσι και Χριστοδουλόπουλο, ο τελευταίος σημάδεψε το δοκάρι, χάνοντας την πιο σημαντική ευκαιρία στο ματς. Είναι αλήθεια πως η κινητικότητα αυτών των δύο έβαλε δύσκολα σε Μπαρτολίνι και Σανκαρέ, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι από το «τριφύλλι» έλειψε η δύναμη πυρός μέσα στην περιοχή. Αυτό πάντως, δεν καθησύχασε τον Σάκη Τσιώλη ο οποίος ζητούσε από τους παίκτες του να κρατήσουν περισσότερο μπάλα και να μην επιτρέπουν στους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού να παίρνουν τόσες πρωτοβουλίες.

Βλέποντας τον Σισοκό να περνά ως αλλαγή πολλοί φίλοι του Παναθηναϊκού αναθάρρησαν πιστεύοντας πως ο Ιβοριανός θα βοηθούσε –όπως συχνά συμβαίνει- την ομάδα. Τα λεπτά περνούσαν και κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε καθώς ο μέσος των «πρασίνων» ήταν φανερά εκτός ρυθμού λόγω του τραυματισμού του. Μοιραία, ήρωες για το «τριφύλλι» σε αυτό το διάστημα ήταν ο Πίντο (που τα πήγε πολύ καλά ως δίδυμο με τον Τριανταφυλλόπουλο) και κυρίως ο Καρνέζης, ο οποίος ειδικά στη φάση του 60’ –όταν και νίκησε σε τετ-α-τετ τον Περόνε, ήταν ανίκητος.

Όταν όμως, σε ματς στο γήπεδό σου έχεις ως κορυφαίο παίκτη τον γκολκίπερ σου δύσκολα μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη. Η προσπάθεια του Φερέιρα να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο πρώτο «τρίποντο» μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος εξαντλήθηκε στην είσοδο των Πετρόπουλου και Ζέκα στο ματς και η νίκη συνέχιζε να μοιάζει με μακρινό όνειρο, αφού οι «πράσινοι» περιορίστηκαν σε στείρα κατοχή μπάλας που δεν συνοδεύτηκε από δημιουργία ευκαιριών.

Το ιδιότυπο αυτό σκηνικό συνεχίστηκε μάλιστα, ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο τέλος λόγω δίκαιης αποβολής του Τσαμπούρη και το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλο έφερε -όπως είναι λογικό- χαμόγελα στους παίκτες του Αστέρα, απογοήτευση σε εκείνους του Φερέιρα και αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Παναθηναϊκού…


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (73’ Ζέκα), Μαυρίας (46’ Σισοκό), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Φορναρόλι (61’ Πετρόπουλος).

Στον πάγκο: Καπίνος, Τοτσέ, Σεϊταρίδης, Χουχούμης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Περόνε (90’ Γιαλούσης), Ράγιος, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Ναβάρο, Κουρμπέλης (66’ Ντε Μπλάσις).

Στον πάγκο: Μπαντής, Φορμίκα, Καστέλς, Καρντάσιο, Καλαντζής.

Νικόλας Ακτύπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.