Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ θα ξεκινήσουν με καταλήψεις και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε σβήσιμο μονάδων παραγωγής ρεύματος  – Τελεσίγραφο Φωτόπουλου σε Παναγόπουλο για τη δημιουργία μετώπου διαρκούς αγώνα

Απειλή μπλακ άουτ 48ωρες απεργίες από τη ΓΕΝΟΠ

Ρουκέτες… με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πιθανόν κι από αύριο Δευτέρα, εξαπολύει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Αυτές απειλούν με μπλακ άουτ το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας, τα όρια αντοχής της κοινωνίας, αλλά και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με χθεσινή της ανακοίνωση κάνει γνωστό ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε εκτάκτως με 21 ψήφους υπέρ και έξι λευκά την έναρξη από τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΓΕΝΟΠ προειδοποιεί εμμέσως και με μίνι μπλακ άουτ, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα χρησιμοποιηθούν «όλα τα όπλα, όλα τα μέσα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα στη φαρέτρα του». Πληροφορίες λένε ότι η ΓΕΝΟΠ θα ξεκινήσει πρώτα με καταλήψεις κι έπειτα θα κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της με σβήσιμο μονάδων παραγωγής ρεύματος.

Απειλή μπλακ άουτ 48ωρες απεργίες από τη ΓΕΝΟΠ

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων της ΔΕΗ καλεί επίσης τη ΓΣΕΕ να «συνεδριάσει άμεσα και να κάνει το χρέος της που δεν είναι άλλο από τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων έγκαιρα». Μάλιστα μιλά για κινητοποιήσεις διαρκείας.

Η ΓΕΝΟΠ, αν δεν περάσουν τα μέτρα στην εβδομάδα που έρχεται, κρατά την απόφαση των απεργιών επαναπροσδιορίζοντας την ημερομηνία έναρξης.

Καλεί δε τη ΓΣΕΕ το αργότερο μέχρι την Τρίτη 2 του μηνός να συνεδριάσει μαζί με όλες τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση ο κ. Φωτόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε να καλέσει εκείνος την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου τις Ομοσπονδίες και να αποφασίσουν από κοινού.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει συντονισμός, η ΓΕΝΟΠ προχωρά μόνη της σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φωτόπουλος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την κίνησή του κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας στις 26 του μηνός αλλά και προχθές στις 27 διαφοροποιούμενος από τη ΓΣΕΕ: «Οταν έρχεται καταπάνω σου η μπουλντόζα της τρόικας δεν τη σταματάς με παρακάλια και γαρίφαλα αλλά με ρουκέτες στις ερπύστριες», είχε δηλώσει στις 26 Σεπτεμβρίου και την αμέσως επομένη είπε: «Το σύστημα, η κυβέρνηση, η τρόικα, η αστική τάξη εκατό 24ωρες να κάνεις μπορεί να τις αντέξει. Εκείνο που δεν μπορεί να αντέξει είναι τη συντονισμένη, συνεχόμενη επί μέρες πίεση».

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ
Τη… ρήξη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, φαίνεται ότι επιλέγει ο Νίκος Φωτόπουλος. Πρόκειται για το τέλος μιας μακροχρόνιας συνδικαλιστικής σχέσης που είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί εδώ και περίπου τρία χρόνια. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν κάλυπτε συνδικαλιστικά κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ, ενώ και ο κ. Φωτόπουλος διαφωνούσε με χειρισμούς του κ. Παναγόπουλου.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.