Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όμιλος Ρέστη: Αναληθής η πληροφορία του «Έθνους» για φοροδιαφυγή

Σεπτέμβριος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/4C4A73B1EFF4D5ED041FCD26142BCD1D.jpgΣε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» συνδέεται ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης με φοροδιαφυγή 31 εκ. ευρώ. Η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, από τον Ομιλο Ρέστη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«1. Εχει επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές μια διοικητική ποινή 31 εκατομμυρίων ευρώ, στην εταιρεία FANTOM που ανήκει στον Όμιλο Ρέστη. Η ποινή αφορά πράξεις και παρατυπίες που αφορούν τον κατασκευαστή των ακινήτων και πραγματοποιήθηκαν πριν από την συμμετοχική ή διοικητική εμπλοκή του Ομίλου στην ως άνω εταιρία. Η εταιρεία έχει προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια για το θέμα αυτό.

2. Ο κ. Βίκτωρ Ρέστης δεν έχει καμία επιχειρηματική ή άλλη σχέση με κανένα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στο σκάνδαλο.

3. Ο Όμιλος Ρέστη δεν εκφράζεται με «πρωτοπαλίκαρα», όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, αλλά μόνο με πρόσωπα που έχουν θεσμικό ρόλο στην εταιρεία.

4. Αν η εφημερίδα αναζητούσε πληροφόρηση από τον Όμιλο Ρέστη για την υπόθεση, όπως υπαγορεύει ο κώδικας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, θα είχε πληροφορηθεί τα πραγματικά περιστατικά.

5. Ο Όμιλος Ρέστη εκφράζει την λύπη του για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» και την επιδίωξη δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του κ. Ρέστη. Θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα του, επιπροσθέτως δε, ζήτησε να δημοσιευθεί η ανακοίνωση αυτή από την εφημερίδα».

Διαβάστε και : Το πόρισμα για Μεϊμαράκη έβγαλε «λαβράκι» για Ρέστη – Πρόστιμο 31,5 εκατ. ευρώ για φοροδιαφυγή

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 30th, 2012 at 17:43 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply