Την πρώτη φετινή νίκη πέτυχε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε δύσκολα του ΟΦΗ με 2-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μέσα σ’ ένα τρίλεπτο με 2-0 (29′ Αγρίτης και 32′ Γιάντσης), η ομάδα της Κρήτης μείωσε στο 57′ με τον Σόουζα, πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε και οι φίλαθλοι της πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της σεζόν. Να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η Κέρκυρα αγωνίστηκε από το 76ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη) του Κοντοδήμου.

Αρκετές οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και πολλές οι προσωπικές κόντρες και μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν η εικόνα στο πρώτο 45λεπτο στο γήπεδο της Κέρκυρτας. Η τοπική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα, πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ και προσπάθησε να βρει δρόμους μέσα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, όπου δεν τα κατάφερε ήρθε η «έκρηξη», όπου μέσα σε ένα τρίλεπτο κατάφερε να πετύχει δύο γκολ. Πρώτα στο 29ο λεπτό ο Ανέστης Αγρίτης όταν ο έμπειρος επιθετικός «κρέμασε» με ωραία λόμπα με το δεξί τον Γουναρίδη δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά του Γιάντση να ξεσηκώσει τις κερκίδες. Τότε ο Δημήτρης Γιάντσης, που αντικατέστησε στο 26′ τον τραυματία Μπάρκογλου, κέρδισε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ των Κρητικών.

Στη συνέχεια ο ΟΦΗ προσπάθησε να βγει μπροστά αλλά χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο Σϊσιτς αποτελούσε τον κύριο εκφραστή των προσπαθειών των Κρητικών μη μπορώντας όμως να βρει διαδρόμους μέσα στην άμυνα των γηπεδούχων.

Αυτό που δεν κατάφερε ο ΟΦΗ στα τελευταία λεπτά του Α’ ημιχρόνου τα κατάφερε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό ο Σόουζα με γυριστή κεφαλιά μείωσε το σκορ σε 2-1 για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου. Το γκολ αυτό ενίσχυσε τη ψυχολογία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι ενέτειναν την πίεση για την ισοφάριση.

Η αποβολή του Κοντοδήμου και το γεγονός ότι η Κέρκυρα έμεινε από το 76′ με δέκα παίκτες ενίσχυσε τις ελπίδες των κρητικών, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε και το σκορ δεν άλλαξε. Βέβαια τη βοήθησε και η τύχη, καθώς στο 89′ ο Περογαμβράκης έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Παπάζογλου με κεφαλιά σε κενή εστία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα…

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Λεόν, Γιάντσης, Καραλής

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μάντζιος):
Αναστασόπουλο, Βενέτη, Καραλή, Ηλιάδη, Αγρίτη, Μπάρκογλου (26′ Γιάντσης, 81′ Αρμένης), Λεόν (72′ Χαμπλ), Έντερ, Κρητικό, Κοντοδήμο, Ζουμπουλάκη.

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (74′ Περογαμβράκης), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46′ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Ζαχαράκης, Ιωαννίδης (46′ Βιτώρος), Σόουζα, Σίσιτς.

 

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.