Παραμένει όμως ανοιχτή η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε ο κ. Κ. Χατζηδάκης


Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών», με θέμα την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, το θέμα σχετίζεται άμεσα και με τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια, για τα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση επιθυμεί να καταστούν ένας σημαντικός μοχλός για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ έκανε γνωστό ότι σύντομα το υπουργείο με τους συναρμόδιους φορείς, θα καταρτίσουν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για το ρυθμιστικό πλαίσιο, σχετικά με τις υποχρεώσεις κοινής ωφέλειας των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ROSCO και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις συνοψίζουν πολλές από τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολύ σύνθετα ζητήματα. «Πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε τα όποια νομικά εμπόδια υπάρχουν στα ζητήματα κρατικών ενισχύσεων για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να γίνει το πλάνο οργανωτικής αναδιάρθρωσης. Αναμένουμε αποτελέσματα τους αμέσως επόμενους μήνες.

Μετά την αποσαφήνιση του τοπίου, θα δρομολογηθεί και η ιδιωτικοποίηση της ROSCO, εταιρίας για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού, κατά τα πρότυπα άλλων χωρών για να διευκολυνθεί στην συνέχεια και η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ», τόνισε ο υπουργός. Στο μεταξύ, ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η χώρα υπέφερε από δύο μεγάλες παθογένειες, για τις οποίες, όπως είπε, «ευθύνεται ξεκάθαρα και ο πολιτικός κόσμος, οι οποίες την οδήγησαν εδώ: το λαϊκισμό και τον κρατισμό». Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η δημαγωγία και η αντιπαράθεση, δηλητηρίασαν την πολιτική και την κοινωνική ζωή του τόπου, ενώ ο κρατισμός συμπίεσε την ιδιωτική πρωτοβουλία, σχεδόν ποινικοποίησε την επιχειρηματικότητα, ενώ ο υπερδανεισμός δημιούργησε ένα σπάταλο κράτος. «Τώρα, όμως, αυτό, όμως, που εξελίσσεται μπροστά μας είναι μια μάχη. Μία μάχη για την Ελλάδα, τα σπίτια μας και τις οικογένειές μας. Εάν αποτύχουμε, θα πρόκειται για μια τεράστια εθνική τραγωδία, με συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως.

Επομένως, η προσπάθεια πρέπει να γίνει με αίσθημα ευθύνης και εθνική ενότητα.
Μονάχα ενωμένοι θα νικήσουμε», κατέληξε ο υπουργός και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή πρωτεύον ζήτημα είναι η σωτηρία της Ελλάδας και δευτερεύον οι εκλογές». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές, μέλη διοικήσεων επιμελητηρίων, κ.α. εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της πόλης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.