Βαρύ  φορολογικό για ελεύθερους

Επώδυνα αναμένεται να είναι τα νέα φορολογικά μέτρα κυρίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες που φαίνεται ότι μπαίνουν για τα καλά στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν αργά χθες το βράδυ στο νέο φορολογικό θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • Κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα προστατευόμενα μέλη
  • Εξίσωση του φόρου στο αέριο κίνησης με το πετρέλαιο
  • Αύξηση της φορολογίας καταθέσεων από το 10% στο 15%
  • Αύξηση των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων, με αυτές που αποδίδουν όσοι ασφαλίστηκαν μετά το 1993
  • Ενιαίος συντελεστής φορολόγησης 35% από το πρώτο ευρώ

Από την επιβολή του συντελεστή φορολόγησης 35%, ένας έμπορος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, πλήρωσε φόρο το 2012, 1.240 ευρώ, ενώ το 2013 εάν επιβληθεί τελικά το 35% θα πληρώσει 5.250 ευρώ. Οι έμποροι κάνουν λόγο για τυφλά φορολογικά χτυπήματα και φορολογική επίθεση αυτοκτονίας που θα οδηγήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες σε παύση πληρωμών.

Το υπουργείο Οικονομικών αναζητά τρόπους για να εξαιρεθούν από τον αυξημένο συντελεστή φορολόγησης όσων αμείβονται με μπλοκάκια, αλλά μόνο στην περίπτωση που υποκρύπτεται σχέση εξαρτημένης εργασίας. Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση των κλιμακίων φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων από 8 που είναι σήμερα σε 3 ή 4 και αναπροσαρμογή των συντελεστών ώστε να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις.

Το πακέτο των 3 δισ. αναμένεται να συμπληρωθεί με παρεμβάσεις, όπως η αύξηση των ειδικών φόρων στα στριφτά τσιγάρα, η επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και η κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

Μegatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.