Αντί να έρθει το ΣΔΟΕ στον κ. Π. Καμμένο πήγε ο κ. Καμμένος σ΄ αυτό. Ναι, συνέβη και αυτό, αλλλά πριν από τρεις μήνες. Το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνεργάτη μου, με την προσθήκη ότι εκεί τον διαβεβαίωσαν ότι (τότε) δεν διεξαγόταν έλεγχος εναντίον του. Ζήτησε μάλιστα, όπως είπε, να έχει αυτή τη διαβεβαίωση εγγράφως, την οποία και εξασφάλισε και έτσι είναι ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που έχει, όπως λέει υπερηφάνως, χαρτί από το ΣΔΟΕ ότι δεν διώκεται.

***

Με μία όμως διαφορά. Το χαρτί αυτό ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το εξασφάλισε παραμονές εκλογών, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Από τότε όμως έχουν περάσει αρκετοί μήνες και ίσως θα πρέπει να το ζητήσει και πάλι, εάν κανείς λάβει υπόψη του το γεγονός ότι η λίστα των πολιτικών που ελέγχονται μεταβάλλεται συνεχώς, όπως βεβαίωσε στη Βουλή και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ήδη το βράδυ της Πέμπτης κυκλοφόρησε μία λίστα με το όνομα του κ. Καμμένου, την οποία ο κ. Καμμένος έσπευσε να διαψεύσει.

***

Και στο ΣΔΟΕ για παράδειγμα μεταβάλλονται τα πράγματα ραγδαίως. Άλλαξαν διευθυντή, με την αποπομπή του κ. Ι. Διώτη, άλλαξαν όμως και πολιτικό προϊστάμενο. Η αρμοδιότητα έφυγε ξαφνικά από τον κ. Ι. Στουρνάρα (που βεβαίωσε για την ύπαρξη της λίστας) και πέρασε στον υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη (στη φωτογραφία αριστερά), ο οποίος υποσχέθηκε ότι το ΣΔΟΕ θα ενισχυθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα.

***

Όλα αυτά ο νέος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ τα είπε στη Βουλή απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κ. Απ. Κακλαμάνη. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα ότι δύο εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα με τα 32 πολιτικά πρόσωπα, ερευνώνται από το ΣΔΟΕ. Πρόκειται, όπως είπε, για έναν βουλευτή της ΝΔ και έναν μικρότερου κόμματος. Άντε πάλι θα ψάχνουμε για ονόματα και τώρα που άνοιξε το δρόμο ο κ. Καμμένος κάποιος σίγουρα θα εμφανισθεί στο ΣΔΟΕ και θα ζητήσει βεβαίωση ότι δεν ελέγχεται.

***

Τώρα, όλη αυτή η ιστορία με τους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ για το τι έκαναν και το τι δεν έκαναν έφεραν την πρώτη αγωγή. Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου καταθέτει αγωγή εναντίον της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Σοφία Βούλτεψη, επειδή η βουλευτής είπε από τηλεοράσεως ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν ήταν «τσάρος» της Οικονομίας δημιούργησε μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παράκεντρο για να παίρνει στοιχεία για πολιτικούς αντιπάλους του. Ζήτησε μάλιστα και άρση της βουλευτικής της ασυλίας.

***

Άλλοι (πολιτικοί) προσφεύγουν στα δικαστήρια και άλλοι στα λεγόμενα ορεινά της Βουλής για να λύσουν τις διαφορές τους, όσον αφορά τις πληροφορίες ότι έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα ή τα ονόματά τους κυκλοφορούν σε λίστες για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως συνέβη με τον κ. Πρ. Παυλόπουλο (στη φωτογραφία αριστερά) και τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη που αντάλλαξαν αρκετά γαλλικά (τους άκουσαν πολλοί και ας το διαψεύδουν οι ίδιοι), που πραγματικά ντρέπομαι να σας τα μεταφέρω.

***

Το θέμα όμως είναι άλλο. Μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής, έστω και εάν έχει αναστείλει τις αρμοδιότητές του και δεν ανεβαίνει στην έδρα, μπορεί να εκστομίζει τέτοιες φράσεις και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο; Που πήγε όλη αυτή η φιλοσοφία για την προστασία του θεσμού του Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Βουλής; Πολλούς (υπουργούς και βουλευτές) ενόχλησε, άλλους εξόργισε και ορισμένους κινητοποίησε, ζητώντας στα πηγαδάκια της Βουλής, να ληφθούν μέτρα. Μέτρα όμως από ποιον;

***

Στην υπόθεση με τα ακίνητα και της εμπλοκής του Προέδρου της Βουλής και των κκ. Λιάπη και Βουλγαράκη, αναφέρθηκε και ( ο σπανίως ομιλών τούτες τις ημέρες) κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος. Θεωρεί, όπως είπε σε συνεργάτη μου, τον όλο θόρυβο που δημιουργήθηκε «περίεργο» και εξηγεί γιατί. Πρώτο επειδή τα «λεφτά είναι πολλά» και δεύτερον επειδή επί 1,5 χρόνο που σέρνεται όλη αυτή η υπόθεση κάτι θα είχε βγει στο φως. Πάντως ο Άρης, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε στάση αναμονής. Περιμένει να δει τα μέτρα, να τα διαβάσει προσεκτικά και μετά να τα ψηφίσει, όπως είπε, κάτι που θα κάνουν σχεδόν όλοι βουλευτές της ΝΔ. Το όνομά του πάντως εμφανίσθηκε σε λίστα με τους πολιτικούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ. Λίστα την οποία, ο ίδιος, την χαρακτήρισε μαϊμού

***

Αν νομίζετε ότι μόνον ο κ. Τσίπρας από την Αριστερά πάει στις Βρυξέλλες κάνετε λάθος. Για τη βελγική πρωτεύουσα ετοιμάζει τις βαλίτσες της και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα (στη φωτογραφία αριστερά), αλλά μη νομίζετε ότι θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυρία Παπαρήγα και το ΚΚΕ διοργανώνουν στην καρδιά της Ευρώπης (και του καπιταλισμού) σύναξη κομουνιστικών κομμάτων την 1η Οκτωβρίου.

***

Συνολικά θα συμμετάσχουν 36 κομουνιστικά και εργατικά κόμματα, ανάμεσα στα οποία και το Κομουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης, το Κομουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Νέο Κομουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, τα δύο κομουνιστικά κόμματα της Ουκρανίας, τα δύο κομουνιστικά κόμματα της Φινλανδίας, το Κομουνιστικό κόμμα της Ελβετίας, το ΑΚΕΛ, τα δύο της Ιρλανδίας και τα δύο της Δανίας και το νέο Κομουνιστικό κόμμα της Βρετανίας.

***

Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ζητεί εδώ και τώρα ο κ. Νικ. Κακλαμάνης. Θέλει να πληροφορηθεί τα μέτρα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορώ να περιμένω τον Στουρνάρα, τι πρόκειται να ανακοινώσει για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει», είπε.

ΒΗΜΑτοδότης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.