Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά: Νέο και παλαιό έλλειμμα στις φυλακές Φελλίου…

Σεπτέμβριος 28th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Περίπου στις 4.000 ευρώ είναι τελικά, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το ποσό των κρατουμένων στις φυλακές Φελλίου Γρεβενών που έκανε «φτερά», ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες υπάρχει ένα διαχειριστικό έλλειμμα, πριν από δύο χρόνια, της τάξης των 20.000 ευρώ, το οποίο προέκυψε μετά από λογιστικό έλεγχο με εντολή του Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για τις 20.000 ευρώ που είναι χρήματα για λειτουργικά έξοδα των φυλακών,  το Υπουργείο έχει λάβει προφορική ενημέρωση, χωρίς όμως να έχει παραλάβει ακόμα το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Ο διαχειριστικός έλεγχος επικέντρωσε τις έρευνες σε τρία πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με την εν λόγω υπόθεση.

Αντίστοιχη έρευνα διεξάγεται επίσης από το ΣΔΟΕ για ποσό 45.000 ευρώ στις φυλακές Μαλανδρίνου, 11.000 ευρώ στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κορίνθου, καθώς επίσης και στις φυλακές Δομοκού το ύψος του οποίου όμως δεν έχει διευκρινιστεί.

Για το έλλειμμα των χρημάτων των κρατουμένων, σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, επισκέφτηκε τη φυλακή για διαχειριστικό έλεγχο του λογιστηρίου, ελεγκτής της Οικονομικής Επιθεώρησης Κεντρικής Μακεδονίας, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για χρήματα των κρατουμένων, διαχειριστής των οποίων ήταν υπάλληλος των φυλακών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαφανίστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που είχε να υποβάλει απολογητικό υπόμνημα σχετικά με τον οικονομικό έλλειμμα.

Εν τω μεταξύ απέχουν από τις εργασίες της φυλακής, καθώς και από τα συσσίτια οι εργαζόμενοι κρατούμενοι στις φυλακές Φελλίου στα Γρεβενά και περιορίζονται σε ξηρά τροφή. Με αυτόν τον τρόπο διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. Τα τρία σοβαρότερα προβλήματα είναι η υπερσυσσώρευση κρατουμένων, η μεγάλη έλλειψη προσωπικού και η υποχρηματοδότηση των φυλακών λόγω οικονομικής κρίσης.

 

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 28th, 2012 at 11:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply