Αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμαστούν

http://img.protothema.gr/3F52E775E4574D562DF3BC8488A35B11.jpgΤο κατώφλι του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, περνούν σήμερα ως κατηγορούμενοι ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος, η τέως σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ, ο ιδιοκτήτης του «ΙΑΝΟΥ», Νίκος Καρατζάς, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος και ο συνταξιούχος Φώτης Αρβανίτης.

Τα πέντε νέα πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν από τον ανακριτή ως μέλη οργάνωσης που ξέπλυνε μαύρο πολιτικό χρήμα, που προέρχεται σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, από μίζες που για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόκειται για εμβάσματα που εμφανίζονται να καταβάλλονται σε διάφορα νομίσματα από ελβετικά φράγκα μέχρι δολάρια και ανέρχονται στο ποσό των 57 εκατομμυρίων ευρώ!

Πλέον με την κλήτευση των πέντε νέων προσώπων ο αριθμός των κατηγορουμένων στην υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλο, ανέρχεται στους 21.

Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή και τις απολογίες τους.

Όπως όλα δείχνουν των απολογιών των πέντε νέων κατηγορουμένων θα προηγηθούν το Σαββατοκύριακο οι συμπληρωματικές απολογίες του Ακη Τσοχατζόπουλο, της συζύγου του Βίκυς Σταμάτης, της κόρης του Αρετής Τσοχατζοπούλου, του εξαδέλφου του Νίκο Ζήγρα, της λογίστριάς του Ευφροσύνης Λαμπροπούλου και των επιχειρηματιών Αστέριου Οικονομίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη. Συμπληρωματικές απολογίες θα ληφθούν και από τους υπολοίπους εννέα κατηγορουμένους στην υπόθεση, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι τον περασμένο Απρίλιο με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η λήψη των παραπάνω απολογιών αναμένεται να σηματοδοτήσει και το τέλος της ανάκρισης.

Βασιλική Κόκκαλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.