Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σπάει ο πάγος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ με τη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς

27 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Το Σάββατο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σε συνέδριο της Die Zeit

Σπάει ο πάγος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΕ με τη συνάντηση Τσίπρα-Σούλτς

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σούλτς θα είναι ο πρώτος θεσμικός εκπρόσωπος της ΕΕ με τον οποίο θα συναντηθεί ο κ. Αλ. Τσίπρας, έπειτα από μία περίοδο «πάγου» στις σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τα ευρωπαϊκά όργανα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, τον πρώτο σταθμό της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του κ. Τσίπρα, η οποία περιλαμβάνει και σταθμούς και συναντήσεις στο Αμβούργο και το Βερολίνο.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο και θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον κ. Σουλτς, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί να γίνουν κοινές δηλώσεις.

Στη συνάντηση με τον κ. Σουλτς προσδίδεται από την Κουμουνδούρου ιδιαίτερη πολιτική σημασία, τόσο λόγω των πρόσφατων θετικών δηλώσεων του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, όσο και λόγω του γεγονότος ότι προέρχεται από τον χώρο των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

Πάντως, εν τέλει στο ταξίδι αυτό του κ. Τσίπρα δεν περιλαμβάνεται η συνάντηση με τους εκπροσώπους της γερμανικής τράπεζας KfW.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βερολίνο.

Το Σάββατο θα είναι ομιλητής σε συνέδριο της εφημερίδας Die Zeit, και ειδικότερα στην ενότητα «Το μέλλον της Ευρώπης – Το μέλλον της Ελλάδας». Το θέμα της ομιλίας του είναι «Θα μπορούσε το ευρώ και η Ευρώπη να επιβιώσουν χωρίς την Ελλάδα;».

Αργότερα το Σάββατο ο κ. Τσίπρας έχει προσκληθεί να μιλήσει σε εκδήλωση του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου.

Κωβαίος Αγγελος

This entry was posted on Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012 at 12:42 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply