Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠαΣοΚ: Επιχειρεί να βάλει «φρένο» στους αιφνιδιασμούς των υπουργών

Σεπτέμβριος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η ΚΟ αποφάσισε να ελέγχει τα νομοσχέδια πριν περάσουν στη Βουλή

ΠαΣοΚ: Επιχειρεί να βάλει «φρένο» στους αιφνιδιασμούς των υπουργών

Φρένο στους αιφνιδιασμούς που δέχεται από τους υπουργούς της κυβέρνησης επιχειρεί να βάλει το ΠαΣοΚ. Όπως αποφασίστηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, κανένα νομοσχέδιο δεν θα πρόκειται να περάσει από τη Βουλή εάν πριν κατατεθεί δεν έχει ενημερωθεί ο εισηγητής του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ που έχει τη σχετική αρμοδιότητα.

Στη σύσκεψη, στη οποία προήδρευσε ο Γραμματέα της ΚΟ κ. Ι. Μανιάτης, οργανώθηκε πιο συστηματικά η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων εκ μέρους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και συζητήθηκε η άμεση συγκρότηση ομάδων σχεδιασμού από τους εισηγητές για κάθε τομέα ευθύνης καθώς και η εξειδίκευση, θεματικά ή και γεωγραφικά, του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.

Το θέμα που κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο, στη συζήτηση ήταν η εμπλοκή του προέδρου της Βουλής στην έρευνα για παράνομο πλουτισμό πολιτικών. «Τί κάνουμε; Ποιά είναι η στάση μας; Θα μας δείρουν οι πολίτες αν δεν ξεκαθαρίσει σύντομα η υπόθεση», έλεγαν οι βουλευτές του ΠαΣοΚ απευθυνόμενοι στον κ. Μανιάτη, και στους δύο κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, την κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Μιχ Χρυσοχοίδη.

Η θέση του ΠαΣοΚ όπως εκφράστηκε το πρωί από την εκπρόσωπο Τύπου κυρία Φώφη Γεννηματά ήταν ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια αλλά κα ότι η δικαστική έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο ώστε να μην μένουν σκιές. Ενστάσεις για επιμέρους θέματα, τα οποία στην ουσία έκρυβαν την αγωνία τους για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, εξέφρασαν οι κ.κ Μιχ. Κασσής, Ι. Δριβελέγκας, Θ. Παραστατίδης και η κυρία Θ. Τζάκρη.

Αρκετοί βουλευτές επσήμαναν επίσης ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση.

Κρουστάλλη Δήμητρα

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26th, 2012 at 17:27 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply