Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου – Δείτε ποιοι είναι

Σεπτέμβριος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Πέντε επιπλέον πρόσωπα καλούνται ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εμπλεκομένων στους 21.

Τα νέα πρόσωπα που έλαβαν κλήσεις από τον ανακριτή είναι:

  • Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού και γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, από τον οποίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος ζητεί μετ’ επιτάσεως μέσω του ημερολογίου του να του επιστρέψει τεράστια χρηματικά ποσά
  • Η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, το όνομα της οποίας ενεπλάκη λόγω των εμβασμάτων που έστελνε στην εταιρία Σαχπατζίδη
  • Ο ιδιοκτήτης του εκδοτικού οίκου “Ιανός” Νίκος Καρατζάς, μετοχές του οποίου είχε αποκτήσει ο πρώην υπουργός, αλλά και
  • Δύο ακόμη πρόσωπα που φέρονται ότι είχαν ενεργό ρόλο στην αγοραπωλησία ακινήτων.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτοί συνέδραμαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος του πρώην υπουργού, χρήμα που προήλθε από δωροδοκίες για την σύμβαση των εξοπλιστικών προγραμμάτων ΤOR-M1 και τα υποβρύχια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα νέα κατηγορητήρια που συνέταξαν οι αρχές, τα οφελήματα που φέρεται ότι έλαβε ο πρώην υπουργός αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 57.082.732 ευρώ!

Συμπληρωματικές απολογίες από τους προφυλακισθέντες

Για την ίδια υπόθεση, όμως, συμπληρωματικές απολογίες θα δώσουν και οι ήδη προφυλακισμένοι εμπλεκόμενοι, καθώς η ανακριτική έρευνα και το άνοιγμα λογαριασμών έχουν εντοπίσει στοιχεία που αφορούν νέες εταιρίες, όπως η P&A Investment και η Norris A.E., ενώ αρκετές είναι και οι εταιρίες που ήλεγχε ο κατηγορούμενος Γεώργιος Σαχπατζίδης, που φέρεται ότι ανέλαβε να παίξει τον ρόλο του Νικόλαου Ζήγρα, όταν εκείνος έκανε πίσω για λόγους υγείας.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στα κατηγορητήρια των ανακριτικών αρχών για τον ρόλο κάποιων κατηγορουμένων: “Μετερχόσασταν διάφορες πράξεις νομιμοποίησης της παράνομης περιουσίας, είτε αποκρύπτοντας είτε μετατρέποντας είτε κατέχοντας είτε αποκτώντας είτε διαχειριζόμενοι μέρος της παράνομης περιουσίας αυτής, γνωρίζοντας ότι προέρχεται από την παράνομη πράξη της δωροδοκίας του πρώην υπουργού”.

Megatv

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26th, 2012 at 15:50 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply