Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Όλα έτοιμα για το άλμα-ρεκόρ από τα 36.000 μέτρα

Σεπτέμβριος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αποστολή στην άκρη του διαστήματος

http://img.protothema.gr/0CDADD96C213219F9A347025C2DC7E1F.jpgΗ αντίστροφη μέτρηση, για το άλμα του Felix Baumgartner από την άκρη του διαστήματος, ξεκίνησε. Ο διαστημικός θαλαμίσκος του Red Bull Stratos έχει υποβληθεί και περάσει από δοκιμές προσομοίωσης σε μεγάλο υψόμετρο και η ημερομηνία πραγματοποίησης του άλματος από τα 36.000 μέτρα έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου στο Roswell του Νέου Μεξικό.

Ο Αυστριακός αθλητής των extreme sports, Felix Baumgartner, έπρεπε να υπομείνει τις καθυστερήσεις λόγω κάποιων επισκευών, αλλά είναι πλέον έτοιμος να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.

«Αισθάνομαι σαν μια τίγρης κλεισμένη στο κλουβί που περιμένει να την ελευθερώσουν», δήλωσε ο 43χρονος Baumgartner, ο οποίος θα αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη από 1.110 χιλιόμετρα την ώρα ή αλλιώς 1 Mach, κατά τη διάρκεια του υπερηχητικού του ταξιδιού στη Γη.

Θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 56 βαθμούς Κελσίου, ατμοσφαιρικός αέρας με ελάχιστο οξυγόνο για να διατηρήσει την ανθρώπινη ζωή, ατμοσφαιρική πίεση τόσο χαμηλή ώστε να κινδυνεύει να προσβληθεί από τη νόσο των δυτών και «βρασμό» του αίματος είναι καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει κατασκευασθεί για το εγχείρημα Red Bull Stratos.

Ο θαλαμίσκος, ο οποίος ζυγίζει κάτι περισσότερο από 1.315 κιλά, υπέστη ζημιά κατά την διάρκεια της προσγείωσής του σε ανώμαλο έδαφος μετά το τελικό δοκιμαστικό άλμα του Baumgartner από υψόμετρο 29.610 μέτρων τον Ιούλιο που θα μπορούσε να αποτελεί υψόμετρο-ρεκόρ. Κατά τη διάρκεια της ελεύθερης πτώσης ο Baumgartner ανέπτυξε ταχύτητα έως 864 χιλιόμετρα ανά ώρα. Ο Αυστριακός προσγειώθηκε με ασφάλεια σε ένα άλλο κομμάτι της ερήμου του Νέου Μεξικό.

Κεντρικός σκοπός του προγράμματος Red Bull Stratos είναι να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την επιστήμη, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιών στο διάστημα και την έξοδο των αστροναυτών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Το άλμα θα επιχειρήσει επίσης να σπάσει ένα σύνολο από ρεκόρ, όπως τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε ελεύθερη πτώση, το υψηλότερο άλμα, την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο και την μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερη πτώση.

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26th, 2012 at 00:05 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply