Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Ηλεκτροσόκ» στη ΔΕΗ προκαλεί η σύγκρουση Φώλια – Οικονόμου για «λαμόγια» και «χρηματισμούς»!

Σεπτέμβριος 26th, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

http://newpost.gr/post/156309/ilektrosok-sti-dei-prokalei-i-sygkroysi-folia-oikonomoy-gia-lamogia-kai-xrimatismoys/Μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ. Ο κ. Αργύρης Οικονόμου υποστηρίζει ότι «ο Χρήστος Φώλιας χρηματίστηκε προκειμένου να καταθέσει υπέρ μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας και εις βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού».

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των δηλώσεων του κ. Αργύρη Οικονόμου, ο Χρήστος Φώλιας από την Κίνα, όπου βρίσκεται για επαγγελματικούς λόγους, προέβη σε δηλώσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει την θέση του. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε συκοφαντικά τα όσα ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ υποστηρίζει και υποστήριξε ότι θα προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη.

Η κίνηση αυτή του κ. Φώλια αναμφισβήτητα δημιουργεί νέα δεδομένα στο ζήτημα. Ο κ. Οικονόμου είναι πλέον υποχρεωμένος να προσκομίσει τα στοιχεία με βάση τα οποία κατηγορεί τον κ. Φώλια για χρηματισμό. Η περίπτωση, εκ μέρους του, διορθωτικής δήλωσης του τύπου «εκτιμώ και σέβομαι τον κ. Φώλια…» όπως έγινε στην περίπτωση γνωστού συνδικαλιστή αλλά και το προέδρου της ΡΑΕ δεν θα έχει καμία απολύτως αξία.

Αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ δεν θα μπορέσει πλέον να επιχειρήσει εκ νέου παρασκηνιακό συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο πλευρές όπως έκανε στις περιπτώσεις του συνδικαλιστή και του προέδρου της ΡΑΕ. Το ζήτημα είναι ήδη σε γνώση των εισαγγελικών αρχών οι οποίες μάλιστα έχουν ζητήσει πρόσθετες πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί- όπως υποστηρίζουν αξιόπιστες πηγές- ότι επιχειρήθηκε να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης μεταξύ των δυο ανδρών και μάλιστα με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου. Αλλά όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι ο κ. Φώλιας δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις τις οποίες και διατύπωσε στην δημόσια δήλωση του.

Το ζήτημα ωστόσο θα λάβει άλλου είδους διάσταση εάν ο κ. Οικονόμου δεν προσκομίσει σήμερα κιόλας τα στοιχεία τα οποία έχει στα χέρια του.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.

Πάνος Ρασσιάς στο newpost.gr

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 26th, 2012 at 12:11 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply