24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

http://img.protothema.gr/B17773F5EF2378690A720155DC4386D8.jpgΠαραλύει η χώρα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, αφού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Πεδίο του Άρεως.

Στην ανακοίνωση των απεργών αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ΄ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι “όσο οι δανειστές εμμένουν στην εφαρμογή αδιέξοδων πολιτικών τόσο θα εντείνεται ο αγώνας των συνδικάτων».

Η ΓΣΕΕ αναφέρεται επίσης στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής με την οποία ακυρώθηκαν οι απολύσεις που έγιναν στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την επίκληση του άρθρου 5 της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου του 2012, για την κατάργηση των όρων της Συλλογικής Σύμβασης και του Κανονισμού Προσωπικού και σημειώνει ότι αναμένει την ίδια θαρραλέα και δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται στις 2 Νοεμβρίου 2012 η αίτηση της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση συνολικά της 6ης Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εξορμήσεις στους χώρους εργασίας την ημέρα της απεργίας από τα συνδικάτα

Την πραγματοποίηση εξορμήσεων στους εργασιακούς χώρους και συσκέψεων με τα πρωτοβάθμια σωματεία, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης και στη συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον Άρεως, αποφάσισαν κατά τη σημερινή τους σύσκεψη στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος στην Αθήνα, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΣΕΕ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζεται μεταξύ των άλλων, «η αναγκαιότητα της μέγιστης δυνατής ενότητας όλων των δυνάμεων της εργασίας στον αγώνα για την απόκρουση της πιο σκληρής, και άδικης επίθεσης που δέχονται εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Xωρίς δικηγόρους την Τετάρτη

Και οι δικηγόροι της Αθήνας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου, έπειτα από απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οι δικηγόροι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς «τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό», τονίζοντας «τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα».

Ανοιχτά τα καταστήματα στα Γρεβενά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, τα εμπορικά καταστήματα (μέλη του συλλόγου),  θα είναι ανοιχτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.