Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τραπεζικές παρεμβάσεις σε 800.000 δάνεια

25 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα

Τραπεζικές παρεμβάσεις σε 800.000 δάνεια800.000 δάνεια έχουν ρυθμίσει οι τράπεζες από την αρχής της κρίσης και αναμένονται και άλλες, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιώργος Ζανιάς, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Οι ρυθμίσεις αφορούν κυρίως την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση της μηνιαίας δόσης σε ομάδες καταναλωτών που έχουν υποστεί καθίζηση των εισοδημάτων τους, όπως οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, από τις αρχές του 2010 έως τα τέλη του περασμένου Ιουνίου είχαν ρυθμιστεί 663.422 περιπτώσεις καρτών, καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων συνολικού ύψους 18,26 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ζανιάς ανέφερε ακόμα ότι μετά τις τελευταίες εκλογές έχουν επιστρέψει αρκετά δισ. ευρώ καταθέσεων και ότι η συμφωνία με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

www.skai.gr

This entry was posted on Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012 at 21:52 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply