Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απαγόρευση της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία

Σεπτέμβριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://4.bp.blogspot.com/-cfhiK1GFhZw/UGBrh7yrHoI/AAAAAAAABZg/QV9PNQwqFMI/s1600/knttilefwna.jpgΑυστηρές εντολές έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, οι οποίες προβλέπουν ποινές τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς που κάνουν χρήση κινητών τηλεφώνων.

Αυτήν τη φορά, ο λόγος δεν είναι τα… παιχνίδια και οι ενοχλητικοί ήχοι, αλλά τα φαινόμενα που έχουν παρατηρηθεί με καταγραφές εικόνων (βίντεο και φωτογραφίες) από μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι οποίες έχουν πολλές φορές εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τα απανωτά κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ακόμη και η καταγραφή εικόνων παιδικής πορνογραφίας μέσα στα σχολεία της χώρας – με τελευταίο παράδειγμα αυτό ενός καθηγητή στη Βόρεια Ελλάδα – έφεραν τη νέα απόφαση του υπουργείου, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλες τις διευθύνσεις της χώρας.

Σύμφωνα με αυτή, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν κλειστά τα κινητά κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενεργοποιούνται όλες οι κυρώσεις που προβλέπει ήδη ο νόμος, από επίπληξη έως και αποβολή για τους μαθητές και πειθαρχικές ποινές για τους εκπαιδευτικούς.

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 25th, 2012 at 07:39 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply