Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος» αν επιτεθεί το Ισραήλ, λένε οι Ιρανοί Φρουροί

Σεπτέμβριος 25th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Απειλούν με προληπτικό χτύπημα

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/3E71AFCE77800FA9B05DA0EEEAC0D6A4.jpgΑνώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος του ιρανικού καθεστώτος, δηλώνει πως μια επίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν θα προκαλέσει «τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», προειδοποιώντας ταυτόχρονα για πιθανό προληπτικό χτύπημα της Τεχεράνης εάν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι γίνονται προετοιμασίες για ισραηλινή επίθεση.

Αν το Ισραήλ και το Ιράν έρθουν σε στρατιωτική αντιπαράθεση, «αυτό θα εξελιχθεί σε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε ο πτέραρχος Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας, σε συνέντευξή του στο αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Alam.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το σιωνιστικό καθεστώς θα αρχίσει ένα πόλεμο χωρίς τη στήριξη της Αμερικής. Συνεπώς, θα εμπλακούμε σε πόλεμο και με τις δύο χώρες, και σαφέστατα θα είμαστε σε πόλεμο με τις αμερικανικές βάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα έλθουν απρόβλεπτες και μη διαχειρίσιμες καταστάσεις» ανέφερε ο Ιρανός διοικητής.

Και συνέχισε λέγοντας πως σε περίπτωση ισραηλινή επίθεσης, ασχέτως τελικά εάν οι ΗΠΑ έχουν δώσει το «πράσινο φως», οι Ιρανοί «θα επιτεθούν στις αμερικανικές βάσεις στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και το Αφγανιστάν».

Ο Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ ανέφερε, επίσης, ότι το Ιράν δεν πρόκειται να πυροδοτήσει πόλεμο, όμως εάν υπάρξουν ενδείξεις για ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση «είναι πιθανόν να εξαπολύσουμε προληπτική επίθεση». Για να συμπληρώσει, πάντως, πως «προς το παρόν δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο».

Το Ισραήλ «δεν μπορεί να φανταστεί την ιρανική απάντηση, και θα υποστεί βαριές ζημιές» συμπλήρωσε, μιλώντας για ένα «προοίμιο της εξαφάνισής του».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει υπαινιχθεί κατ’ επανάληψη ότι το Ισραήλ μπορεί να εξαπολύσει επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, επικρίνοντας τη θέση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις κυρώσεις και τη διπλωματία προς επίλυση της κρίσης με το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα.

Το καθεστώς του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παγίως υποστηρίζει ότι το πυρηνικό πρόγραμμα δεν έχει στρατιωτικό χαρακτήρα και στοχεύει να εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο ενεργειακούς σκοπούς.

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 25th, 2012 at 15:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply