Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Μαύρη τρύπα» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό!

Σεπτέμβριος 23rd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Νέα «βόμβα» από το Spiegel

http://img.protothema.gr/F52EBA05375127CC661A3B6BDCA51DE7.jpg«Μαύρη τρύπα» ύψους 20 δισ. ευρώ εμφανίζει η Ελλάδα στον προϋπολογισμό, προκειμένου να ανταπεξέλθει στους όρους για τη χορήγηση έκτακτης βοήθειας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Τρόικα.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι το ποσό αυτό είναι διπλάσιο από τις αρχικές εκτιμήσεις και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επόμενη δόση βοήθειας από τους πιστωτές, μόνο όταν κλείσει το έλλειμμα.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης παραδέχονται ότι το σχέδιο διάσωσης των 173 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε με την Αθήνα το Μάρτιο, είναι ήδη κατά πολύ εκτός στόχων. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αναμένει από τον Ιούνιο την επόμενη δόση του πακέτου, περίπου 31 δισ. ευρώ, ενώ, την ίδια στιγμή, η ύφεση είναι μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ρωτήσει αρκετές φορές εάν οι πιστωτές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ΕΚΤ, θα ήταν πρόθυμοι να διαγράψουν μέρος των χρεών της χώρας.

Εν τω μεταξύ, διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πότε θα αποφασίσουν εάν θα δοθεί περισσότερη βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Κομισιόν θέλει η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το Βερολίνο επισημαίνει ότι αξιόπιστα στοιχεία θα υπάρχουν το Νοέμβριο, το συντομότερο.

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 23rd, 2012 at 16:01 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply