http://img.protothema.gr/27219C1B6DEFFE2720AE1C876DD60323.jpgΟριακές ισορροπίες και επτακομματική Βουλή δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρείες Metron Analysis και Rass αντίστοιχα.

Υπέρ της άμεσης καταγγελίας του μνημονίου τάσσεται το 57% των ερωτηθέντων σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Στην πρόθεση ψήφου το 20,8% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο 19,6% υποχωρεί η ΝΔ. Το 34%, ωστόσο, δεν επιλέγει κανέναν.

Στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, στο αντίστοιχο ερώτημα «εφαρμογή και βελτίωση ή καταγγελία» είχε καταγραφεί ισοπαλία (48%-48%).

Το 44% την ίδια στιγμή πιστεύει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, ενώ το 36% αποδέχεται τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του ο Αντώνης Σαμαράς. Η ΔΗΜΑΡ συγκρατεί τις δυνάμεις της, ενώ η Χρυσή Αυγή αγγίζει σχεδόν το 12% από το 6,9% που κατέγραψε στις εκλογές.

Σύμφωνα και με τα ευρήματα της έρευνας, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι στενά συνδεδεμένη με την γενικότερη κρίση πολιτικής εμπιστοσύνης. Η δημοσκόπηση έγινε για την εφημερίδα «Επενδυτής» που δημοσιεύεται το Σάββατο.

Μικρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Rass. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στην τέταρτη θέση και τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2% έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%, το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%. Η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνει 5,2% και το ΚΚΕ 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρίσκονται στο 1,3% και η Δημιουργία Ξανά στο 1,1%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος στη δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» φτάνει στο 10,2%, το άκυρο-λευκό 3,4% και «άλλο» 3,1%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος συγκεντρώνει 41,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 30,1%, ενώ η απάντηση «κανένας» εμφανίζει ποσοστό 27,7%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.