Η ιδιότυπη αυτή μάζωξη θα μπορούσε -απλά- να ονομαστεί και «η συνάντηση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου». Ωστόσο, η είδηση στην περίπτωση αυτή είναι άλλη!

«Οι Τιτάνες της φιλανθρωπίας» είναι ο τίτλος που επέλεξε για το επετειακό του τεύχος -που θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου- το περιοδικό «Forbes» φιλοξενώντας στο εξώφυλλό του τη φωτογραφία των 12 πιο εύπορων ανθρώπων του κόσμου, οι οποίοι πόζαραν χαμογελώντας στον φακό, στην αίθουσα Trustees Room της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης.

Οι Γουόρεν Μπάφετ, Οπρα Γουίνφρεϊ, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, Πιτ Πίτερσεν, Λίον Μπλακ, Τζον Μπον Τζόβι, Μαρκ Μπένιοφ, Ντέιβιντ Ρούμπινσταϊν, Στιβ Κέις, Λάουρα Αριλάνγκα – Αντρέεσεν και Μαρκ Αντρέεσεν δεν είναι απλά τα ονόματα που κατάφεραν να δημιουργήσουν αμύθητες περιουσίες – συνολικά η περιουσία τους αγγίζει τα… 126 δισ. ευρώ!

Είναι η «χρυσή δωδεκάδα», των σύγχρονων κροίσων, οι οποίοι έλαβαν μέρος και στη Σύνοδο της Φιλανθρωπίας, όπου οι 161 πλουσιότεροι της Αμερικής συναντήθηκαν για να μοιραστούν ιδέες για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τους φτωχότερους συνανθρώπους τους, σε διάφορους τομείς όπως η εκπαίδευση, η θρησκεία, η ιατρική περίθαλψη, το περιβάλλον.

Πρωτοβουλία που ο διεθνής Τύπος έχει αντιμετωπίσει γενικά με θετικά σχόλια, σε εποχές που η οικονομική κρίση δείχνει να βαθαίνει διαρκώς, αφήνοντας ταυτόχρονα τα σημάδια της στους οικονομικά ασθενεστέρους.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.