Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Σαμαράς διαψεύδει νέο φόρο στα ακίνητα και περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα

22 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σημαντική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά από τη Ρώμη

Ο πρωθυπουργός διέψευσε κατηγορηματικά το σενάριο επιβολής νέου φόρου στα ακίνητα. Πρόκειται για το σχέδιο να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 150 ευρώ σε όσα ακίνητα ενοικιάζονται. «Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση, ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων. Ασφαλώς ο πρωθυπουργός αφήνει σαφέστατες αιχμές για το ΠΑΣΟΚ το οποίο αβασάνιστα διέρρευσε χθες μια πρόταση που έκανε κάποιος τεχνοκράτης σαν κι αυτές τις προτάσεις που κατατίθενται σωρηδόν αλλά που συνήθως δεν υλοποιούνται. Όμως, ο κ. Βενιζέλος, θέλοντας να κάνι κακό στην κυβέρνηση έδωσε το μέτρο ως σίγουρο με αποτέλεσμα να προκληθεί σάλος και να αναγκαστεί ακόμη και ο πρωθυπουργός να παρέμβει.

To σενάριο διέψευσε και το υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι του υπουργείου πρίν από λίγο έλεγαν: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει κεφαλικό φόρο. Η ιδέα είναι να πληρώνουν όλοι όσοι έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα με βιβλία και στοιχεία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός απάντησε αρνητικά και σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα. «Οχι, ασφαλώς και όχι», είπε διψεύδοντας επίσης σενάρια που διέρρεαν κύκλοι θέλοντας να δείξουν ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη.

Συγκεκριμένα μετά το πέρας των εργασιών της  συνόδουτων ηγετών του CDI (Διεθνής Κεντροδεξιών Κομμάτων) στη Ρώμη ο κ. Σαμαράς δήλωσε τα εξής:

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς: Όχι, ασφαλώς και όχι».

Προηγουμένως, στην ομιλία του στην διάσκεψη ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «δίνουμε όλοι αγώνα με τον ίδιο στόχο, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την ελευθερία. Η ελευθερία, η ελεύθερη αγορά, η ευημερία, η δικαιοσύνη και η αλληλεγγύη είναι τα κύρια στοιχεία της ταυτότητάς μας και του συνολικού μας μέλλοντος» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς δημοκρατία και δεν υπάρχει δημοκρατία και ευημερία χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος, απευθυνόμενος στα μέλη της Χριστιανοδημοκρατικής Διεθνούς, υπογράμμισε ότι δίνεται μια μεγάλη μάχη κατά του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού, κατά κάποιων ανθρώπων που βάλλουν ενάντια στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά και στην κοινωνία.

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, δήλωσε: «Σας εκφράζω την απόφαση του ελληνικού λαού να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να καταπολεμήσει τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Κάποιοι έκαναν λόγο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικός εφιάλτης, διότι η κερδοσκοπία θα χτυπούσε τον επόμενο αδύναμο κρίκο».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα διανύει το πέμπτο κατά σειρά έτος ύφεσης και πρόσθεσε ότι στο διάστημα αυτό χάθηκε το 20% του ΑΕΠ της χώρας, όμως υπογράμμισε ότι οι Έλληνες εννοούν να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους.

«Παράλληλα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «πρέπει να στηριχθεί η ανάκαμψη και η κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει το κενό αξιοπιστίας και ότι με μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, η προστασία της κοινωνικής συνοχής και με την όσο πιο δυναμική γίνεται προσπάθεια των Ελλήνων θέλει να μετατρέψει την κρίση σε επιτυχία.

«Η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ήταν μοντέλο δημοκρατίας, επιτυχίας και ελευθερίας για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, σας στέλνουμε μήνυμα ελπίδας» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Δηλώσεις στους δημοσιογράφους

Μετά το πέρας των εργασιών, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Έλαβα μέρος μαζί με τον Γραμματέα του κόμματος κ. Κεφαλογιάννη στη συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Κεντρώων Δημοκρατών – που, μάλιστα,  μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν σε μία από τις θέσεις των Αντιπροέδρων μαζί με τον  Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Ραχόι και τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Όρμπαν- και τέλος παρακάθισα σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Μόντι, όπου πέραν των άλλων ήταν και οι Πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας και της Αλβανίας.

Στις συναντήσεις μας εξέθεσα όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τους εξέφρασα την απόφασή μας να ξεπεράσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας κι έτσι να βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση. Και  υπογράμμισα την ανάγκη  να πετύχουμε γρήγορα ανάκαμψη της Οικονομίας μας, αλλά και να διαφυλάξουμε  την κοινωνική  μας συνοχή.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσα και στις προσπάθειες να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία…

Μιλήσαμε ακόμα για τα γεωπολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται στο περίγυρο της Ελλάδας και που επηρεάζουν όλες τις χώρες του Μεσογειακού νότου. Η απειλή από τα κύματα των λαθρομεταναστών είναι κοινή για τις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης. Κι όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι συνομιλητές μας έδειξαν απόλυτη κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας, αναγνώρισαν τις θυσίες που έχει ήδη κάνει ο Ελληνικός λαός, αλλά και την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, ενώ συμφώνησαν  να συνδυαστεί η εξυγίανση με την Ανάπτυξη.

Στο ζήτημα αυτό υπάρχει πια μια ευρύτερη σύγκλιση μέσα στην ευρωζώνη, πράγμα που είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την Ελλάδα.

Γενικά το κλίμα στο εξωτερικό αλλάζει συνεχώς. Και υπέρ της Ελλάδας και υπέρ της Ανάπτυξης! Μένει, βέβαια, να γίνουν ακόμα πολλά.

Αλλά τα χειρότερα – που έμοιαζαν  αναπόφευκτα – τα αποτρέψαμε. Τώρα προσπαθούμε να σηκωθεί η χώρα στα πόδια της και να βελτιώσει τη θέση της. Και πάνω απ΄ όλα να κερδίσουμε το στοίχημα της αξιοπιστίας μας και της ανάπτυξης. Το ταχύτερο δυνατό!

Αλλά το πιο σημαντικό είναι πια ότι πρέπει η ίδια η Ελλάδα να κερδίσει το στοίχημα της αξιοπιστίας της, αλλά και στο στοίχημα της Ανάπτυξης το ταχύτερο…

Ερώτηση: Κύριε Πρωθυπουργέ, πολλά ακούγονται ότι θα υπάρξει επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική πρόθεση. Ας είναι πιο προσεκτικοί, εκείνοι οι οποίοι τα κυκλοφορούν αυτά.

Ερώτηση: Θα υπάρξει περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα;

Αντώνης Σαμαράς: Όχι, ασφαλώς και όχι»

www.antinews.gr

This entry was posted on Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2012 at 12:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply