Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και η ελίτ στις ουρές συσσιτίων

Σεπτέμβριος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι φόροι, τα χαράτσια και οι περικοπές «στέλνουν» πλέον στα συσσίτια ακόμα και κατοίκους του Κολωνακίου, της Γλυφάδας και της Κηφισιάς.

Καλοντυμένες κυρίες, πρώην επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, αλλά και άνθρωποι που μπαινόβγαιναν επί σειράν ετών σε πολιτικά γραφεία, επισκέπτονται καθημερινά το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και περιμένουν υπομονετικά στην ουρά για μια φέτα ψωμί και ένα πιάτο φαγητό.

«Ενδεικτικά, αναφέρω την περίπτωση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που έρχεται στο συσσίτιο με προσεγμένα μαλλιά και ακριβά ρούχα, παίρνει τη μερίδα της και επιστρέφει στο σπίτι της στο Κολωνάκι. Η συγκεκριμένη κυρία υποχρεώθηκε να μετακομίσει επειδή της έκαναν έξωση, ζει με το επίδομα της Πρόνοιας και βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση» λέει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γιώργος Αποστολόπουλος.

Σε άλλη περίπτωση, γυναίκα που εργάστηκε για πολλά χρόνια σε γραφεία υπουργών επισκέφθηκε, με δάκρυα στα μάτια, τον κ. Αποστολόπουλο στο γραφείο του, για να ζητήσει λίγα τρόφιμα. «Στις υπηρεσίες του δήμου απευθύνονται επίσης πρώην επιχειρηματίες, συνταξιούχοι που λύγισαν οικονομικά εξαιτίας των περικοπών, αλλά και νοικοκυρές από καλά προάστια, όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Νέα Σμύρνη, που προτιμούν να έρθουν στην Αθήνα για να πάρουν φαγητό, ώστε να μην καταλάβουν οι γείτονες ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» αναφέρει ο ίδιος.

Στο κεντρικό συσσίτιο του Δήμου Αθηναίων μοιράζονται καθημερινά 1.200 μερίδες φαγητού, ενώ περισσότερες από 1.000 οικογένειες λαμβάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα δέματα τροφίμων, με όσπρια, ρύζι, φακές, μακαρόνια, γάλα, κονσέρβες και άλλα προϊόντα. «Η διαφορά που παρατηρούμε, σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων που χρειάζονται στήριξη έχει αυξηθεί σημαντικά. Αλλωστε, οι μετανάστες στην Αθήνα είναι πια λιγότεροι, λόγω των επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Από τα στοιχεία που έχουμε, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα νότια και τα δυτικά της πόλης και κυρίως σε γειτονιές όπως τα Σεπόλια, το Μεταξουργείο και ο Βοτανικός» σημειώνει ο κ. Αποστολόπουλος.

Γεράσιμος Κόντος

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 22nd, 2012 at 09:19 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply