Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποκάλυψη για τη θρυλική φωτογραφία! (Pcs & Video)

22 Σεπτεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δεν ήταν τόσο αυθόρμητη όσο πιστεύαμε  μέχρι σήμερα

http://www.newsbeast.gr/files/temp/CC1096DB635BEC93EFBD249B2D129994.jpgΕίναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες της ιστορίας της Νέας Υόρκης. Καθώς κλείνει 80 χρόνια «ζωής», αποκαλύπτεται πως ενδεχομένως να μην ήταν και τόσο αυθόρμητη όσο νομίζαμε  έως σήμερα.

Υποστηρίζεται λοιπόν πως οι έντεκα εργάτες που απολαμβάνουν το διάλειμμά τους σχεδόν στον… αέρα, πάνω από τους δρόμους του Μανχάταν, ήταν μάλλον ένα διαφημιστικό κόλπο.

Όπως γράφει το Newsbeast.gr, παρότι οι πρωταγωνιστές ήταν πραγματικοί οικοδόμοι που εργάζονταν στην ανέγερση του Rockefeller Center, το ενσταντανέ ήταν «στημένο» για να προωθηθεί ο νέος ουρανοξύστης, πριν από ογδόντα χρόνια.

Η άποψη αυτή υποστηρίζεται και από μία άλλη, σπάνια, φωτογραφία από την ίδια φωτογράφιση όπου οι εργάτες φαίνονται σε διαφορετική πόζα.

Τραβηγμένη στις 20 Σεπτεμβρίου του 1932, στόχος της φωτογραφίας ήταν να δείχνει σαν μια τυχαία αποτύπωση του διαλείμματος των εργατών στο κτήριο RCA, τμήμα του Rockefeller Center.

«Η φωτογραφία εντασσόταν στη διαφημιστική προσπάθεια εκ μέρους του Rockefeller Center. Οι εργάτες είναι πραγματικοί εργάτες αλλά η όλη διαδικασία οργανώθηκε με πολλούς φωτογράφους», δήλωσε ο Ken Johnston, επικεφαλής ιστορικός στο Corbis Images- που έχει τα δικαιώματα της φωτογραφίας. Περιέγραψε μάλιστα τη φωτογραφία ως «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας».

Το αρνητικό της φωτογραφίας φυλάσσεται σε δωμάτιο με ελεγχόμενη θερμοκρασία στην Pennsylvania.

Η εικόνα πρωτοεμφανίστηκε στη New York Herald Tribune λίγες εβδομάδες μετά τη λήψη της.

Μυστήριο αποτελούσαν τα ονόματα των εργατών που πρωταγωνίστησαν. Το Corbis επιχείρησε να τους εντοπίσει πριν από 12 χρόνια αλλά δεν κατάφερε να μάθει την ταυτότητά τους. Ωστόσο υπήρξαν συγγενείς που δήλωσαν τα στοιχεία ορισμένων και όπως προκύπτει οι περισσότεροι ήταν Ιρλανδοί μετανάστες

Η 80χρονη πλέον φωτογραφία είναι το αντικείμενο νέας ταινίας με τίτλο «Men At Lunch» που συμμετείχε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο και προβάλει στοιχεία για την ιρλανδική καταγωγή κάποιων εκ των εργατών.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

This entry was posted on Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2012 at 20:08 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply