http://img.protothema.gr/4DE410E74CD49E94A2CF7357C074E78F.jpgΤο τριφύλλι έχασε με το «καθαρό» 3 -0 από τη Μάριμπορ στη Σλοβενία, δηλαδή από τη θεωρητικά πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου του και ουσιαστικά οι ελπίδες του για μια καλή παρουσία και πρόκριση στον επόμενο γύρο «ψαλιδίστηκαν» με το … καλησπέρα!

Η ήττα ήρθε απολύτως φυσιολογικά καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν στα χειρότερά του και κατέληξε να γίνει έρμαιο των διαθέσεων της Μάριμπορ, δηλαδή της ομάδας που πέρυσι στην ίδια διοργάνωση είχε απολογισμό 5 ήττες και 1 ισοπαλία.

Τραγική εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού, μεγάλες και οι ευθύνες του Ζεσουάλντο Φερέιρα, του οποίου δεν βγήκε ούτε η έμπνευση να παίξει χωρίς κλασικό φορ, ενώ στη συνέχεια άργησε να κάνει αλλαγές που ενδεχομένως θα άλλαζαν τη ροή του ματς.

Ασύνδετος, άτολμος, χωρίς πάθος, με φανερή αδυναμία στη δημιουργία φάσεων αλλά και προβλήματα στην αμυντική λειτουργία. Αυτές τις 14 –μόλις- λέξεις μπορούν εύκολα να περιγράψουν τον Παναθηναϊκό του πρώτου ημιχρόνου. Πραγματοποιώντας σε αυτό το διάστημα τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση (μια σεζόν που δεν έχουν βγάλει και μάτια με την απόδοσή τους) οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση σε μια ομάδα που απλά ήταν… ομάδα (άντε να πούμε καλή ομάδα, αλλά μέχρι εκεί).

Αφού είδε και αποείδε ο Φερέιρα με την αφλογιστία των κλασικών επιθετικών του, αποφάσισε να δοκιμάσει το περσινό κόλπο βαφτίζοντας τον Χριστοδουλόπουλο… Λέτο και παίζοντας δίχως φουνταριστό. Όπως όμως, είχε αποδειχτεί και την περασμένη σεζόν, το ρόλο του Λέτο μπορεί να παίξει μόνο ο ίδιος ο Αργεντινός. Ούτε ο Λάζαρος, ούτε οι Σισοκό και Κουΐνσι κατόρθωσαν να γίνουν έστω και στο ελάχιστο απειλητικοί, αλλά φυσικά δεν είναι οι μόνοι που ευθύνονται για την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας αφού σε αντίστοιχα επίπεδα απόδοσης κινήθηκαν και οι υπόλοιπες γραμμές. Το κέντρο δεν έκοβε και πολύ περισσότερο, δεν έραβε, ενώ οι υποψίες για αμυντικά κενά αποδείχθηκαν αληθινές στη φάση του 25’, όταν ο Μπέριτς άνοιξε το σκορ. Το να αναφερθεί κανείς ξεχωριστά σε κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού, όταν η στατιστική του πρώτου μέρους έγραψε μια τελική προς το τέρμα, τέσσερα φάουλ και ούτε μια κάρτα (τα δύο τελευταία στοιχεία ενδεικτικά της έλλειψης πάθους, το πρώτο ανυπαρξίας στο δημιουργικό κομμάτι) είναι μάλλον περιττό.

Παρ’ όλα αυτά, σε μια κίνηση που δύσκολα γίνεται κατανοητή από… κοινούς θνητούς, ο Φερέιρα αποφάσισε να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή στην ανάπαυλα! Άλλαξε γνώμη μόνο αφού είδε τον Καρνέζη να σώζει την ομάδα από δεύτερη παραβίαση και τον Χριστοδουλόπουλο να χάνει λίγο αργότερα τη μοναδική ευκαιρία του «τριφυλλιού», αντικαθιστώντας τον με τον Φορναρόλι. Αυτός ο Παναθηναϊκός όμως, φαίνεται πως υποφέρει από μια «ασθένεια» που δεν μπορεί να θεραπεύσει ο Ουρουγουανός.

Στο δεύτερο γκολ που δέχτηκε το «τριφύλλι» στο 62’ συμπυκνώνεται όλη η εικόνα του αγώνα. Ο για δεύτερο σερί ματς εξαφανισμένος Κουΐνσι αποφάσισε να κάνει τακουνάκι (!), η μπάλα χάθηκε, οι Σλοβένοι την κουβάλησαν για 40 μέτρα χωρίς αντίσταση και τελικά αυτή έφτασε στον Ιμπραΐμι. Ο Σκοπιανός δεν πίστευε την τύχη του βλέποντας να βρίσκεται μέσα στην περιοχή για αρκετά δευτερόλεπτα χωρίς κανείς να τον μαρκάρει με οτιδήποτε άλλο εκτός από τα μάτια και τελικά, με όλη του την άνεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Με το σκορ να σκαρφαλώνει τελικά στο 3-0 από το πεναλτι του Ταβάρες, δύο πράγματα μπορεί να σκεφτεί κανείς:
Πόση τρέλα και λατρεία έχουν σ’ συτήν την ομάδα οι οπαδοί του «τριφυλλιού», οι οποίοι παρά την απίστευτη ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στο γήπεδο και την αποκαρδιωτική εμφάνιση, δεν σταμάτησαν δευτερόλεπτο να τραγουδούν και δεύτερον, τι θα απαντήσει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα στην ερώτηση: Γιατί μια ομάδα που έχει δύο χρόνια στα χέρια του μπορεί να είναι τόσο αποκρουστική.

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Χαντάνοβιτς, Μέζακ, Πότοκαρ (82’ Βιντόβιτς), Ραΐτσεβιτς, Μίλετς, Μέζγκα (85’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Τσιβγιάνοβιτς, Μέρτελ, Ταβάρες, Μπέριτς.

Στον πάγκο: Πρίντιγκαρ, Φιλίποβιτς, Κόμαζετς, Πλόι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζεκά, Κατσουράνης, Σισοκό, Κουΐνσι (75’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος (56’ Φορναρόλι).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Πίντο, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Τοτσέ.

 

www.sport-fm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.