Υπεγράφη την Παρασκευή η σχετική κοινή υπουργική απόφαση

Την Τετάρτη η επιστροφή φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο

Την ερχόμενη Τετάρτη το αργότερο θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών, τα χρήματα της πρώτης δόσης από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρώτη δόση, περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, θα καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών έως την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και τα σχετικά ποσά θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από την αμέσως επόμενη ημέρα.

«Το ποσό της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου, που εξασφαλίσθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για το 2012, είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ η πληρωμή θα γίνει σε δύο δόσεις», αναφέρει ο υπουργός κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφηκε τελικά το πρωί της Παρασκευής από τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών κ. κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και Γιάννη Στουρνάρα καθώς και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάννη.

Η πληρωμή, του κάθε δικαιούχου, θα γίνεται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων που έχουν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου).

Τράτσα Μάχη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.