Οργή και προβληματισμό στους κατοίκους της Αμαλιάδας προκάλεσε ο απρόσμενος θάνατος ενός 48χρονου οικογενειάρχη, ο οποίος έσβησε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς δεν βρέθηκε νοσοκομείο που να μπορεί να αντιμετωπίσει την περίπτωσή του.

Για τον άτυχο άνδρα, που άφησε πίσω σύζυγο και δύο παιδιά, επί 13 ώρες συζητούνταν η μεταφορά του σε πέντε νοσοκομεία (!) και μεταφέρθηκε σε τρία θεραπευτήρια διαφορετικών νομών της Πελοποννήσου (Ηλείας και Αχαΐας) προς αναζήτηση ιατρού ώσπου τελικά ο δύστυχος κατέληξε…

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Αριστείδης Μ., που εργαζόταν στον Δήμο Ηλιδας με το πρόγραμμα πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας, τα ξημερώματα της Κυριακής ένιωσε ενοχλήσεις στον λαιμό και στην κοιλιά του και διακομίστηκε, από οικείους του, στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Οι πρώτες εξετάσεις για τις αμυγδαλές και το κοιλιακό άλγος έγιναν στις τρεις τα ξημερώματα και οι γιατροί αποφάσισαν να του κάνουν εισαγωγή στην παθολογική κλινική.

Το πρωί ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς», η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί ξεκίνησαν να συζητούν το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε άλλο νοσοκομείο -με δεδομένο ότι δεν εφημέρευε καρδιολόγος στο νοσοκομείο- ενώ ζητήθηκε βεβαίως και χειρουργική εκτίμηση. Αρχικά επικοινώνησαν με το Νοσοκομείο Πύργου, όπου εφημέρευε χειρουργός, ωστόσο ο αξονικός τομογράφος ήταν εκτός λειτουργίας. Τότε αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο ασθενής σε νοσοκομείο της Πάτρας. Συγκεκριμένα, το… σχέδιο ήταν να διακομιστεί στο 409 Νοσοκομείο Πατρών, όπου εφημέρευε καρδιολόγος, για να γίνει καρδιολογική εκτίμηση, εν συνεχεία να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για να εξεταστεί από χειρουργό και, τέλος, να νοσηλευτεί στην παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που εφημέρευε.

Το «ταξίδι» ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίο για τον 48χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 409 Νοσοκομείο Πατρών, όπου εξετάστηκε από καρδιολόγο, και μία ώρα αργότερα στο «Αγιος Ανδρέας». Η εξέταση από χειρουργό ωστόσο δεν έγινε ποτέ, καθώς τη στιγμή που το ασθενοφόρο έφτανε στην πύλη του νοσοκομείου ο Αριστείδης Μ. άφηνε την τελευταία του πνοή!

Το τραγικό περιστατικό έχει δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις από κατοίκους της περιοχής αλλά και το προσωπικό των νοσοκομείων, που κάνουν λόγο για διαλυμένο Σύστημα Υγείας στην περιφέρεια και, ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα. Επίσημη αναφορά στα ακριβή αίτια θανάτου του 48χρονου δεν είχε γίνει έως χθες από τους αρμοδίους. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι ο άνθρωπος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ωστόσο το θέμα αναμένεται να έχει συνέχεια.

Κώστας Καντούνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.