Η συνάντηση θα γίνει στις 16:00 την Παρασκευή – Κλείδωσε την Πέμπτη η σύνταξη στα 67 – Στο τραπέζι το μηδέν αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

http://vstatic.doldigital.net/vimawebstatic/544E748492829264C367FC752299E450.jpg

«Το πακέτο θα κλείσει 100% τώρα, ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Τρόικα. Βεβαίως μετά χρειάζεται έγκριση από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών μετά την τετράωρη συνάντηση με την τρόικα το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά το βράδυ της Παρασκευής και μετά τη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας που θα αρχίσει στις 16:00 θα έχει κλείσει το πακέτο των μέτρων και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από τεχνικούς συμβούλους.

Οι επικεφαλής της τρόικας, ούτως ή άλλως, είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν Κυριακή ή Δευτέρα και να επιστρέψουν πριν το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου για τη σύνταξη της τελικής έκθεσης αξιολόγησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα που αφορούν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα φθάνουν τα 7,5 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη.  τα όρια της ηλικίας έχουν κλείσει ενώ παραμένει στο τραπέζι ο μηδενισμός του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Οπως έγινε γνωστό από κορυφαία πηγή του Υπουργείου, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ισχύσει από το 2014 για τα εισοδήματα του 2013 ενώ η κουβέντα για την ενδεχόμενη κατάργηση του αφορολογήτου των ελευθέρων επαγγελματιών δεν έχει ολοκληρωθεί. Το ίδιο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών απαντώντας σε ερώτημα για το ενδεχόμενο επιβολής κεφαλικού φόρου ανέφερε: «Δεν μιλήσαμε για αυτό, το βασικό είναι όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα να φορολογούνται βάσει βιβλίων και στοιχείων, και οι αγρότες».

«Δεν υπογράφω, θα φύγω»

«Δεν υπογράφω, θα φύγω» είπε σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας στους τρεις επικεφαλής της τρόικας όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με νέες πιέσεις για περαιτέρω περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Υπήρξε κάποια πρόοδος, βέβαια παραμένει ένα κενό ακόμα. Αλλά υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες για το πώς μπορεί να καλυφθεί. Δεν μπορούμε να πούμε τι, γιατί δεν έχουμε συμφωνήσει με τις προϊστάμενες αρχές» ανέφερε το ίδιο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών εννοώντας τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς από την πλευρά της Ελλάδας και την ΕΕ και το ΔΝΤ από την πλευρά της τρόικας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τρόικα εξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για μέτρα περικοπής δαπανών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα επιμέρους μέτρα όπως εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγες σχολείων.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου.

Παπαστάθης Αργύρης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.